Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Болест" - страница 8
Болестта измъчва тялото, а не душата.
Сенека
Това, срещу което се борим, не е безбожието - това е най-благочестивата държава на земята. Ние дори не се борим с болестите. Нейната бедност. Пари за храна, лекарства... това помага. Когато не можем да излекуваме или спасим живот, нашите пациенти могат поне да се чувстват обгрижвани. Това трябва да е основно човешко право.
Абрахам Вергезе
Болестта на евреите е, че те не виждат територия като част от своята идентичност.
А. Б. Йехошуа
Нито смъртта, нито раждането избират удобно време или време от деня. Така както и болестта.
Ан Пери
От кога да бъдеш сам се превърна в болест?
Майкъл Томас Форд
Първо трябва да се определи дали болестта е ин или ян, след това цветовете на лицето ще посочат местоположението на заболяването и накрая гласът и дишането ще потвърдят естеството на страданието.
Маошин Ни
Западното общество не улеснява увеличаването на нашия потенциал за дълголетие. Нашата култура, ръководена от младите хора, и пренебрегването ни към възрастните насърчават масовото отричане на реалностите на застаряването. Пазарът е пълен с продукти и устройства, които обещават да изглеждаме и да се чувстваме по-млади. Освен това конвенционалната западна медицина се фокусира върху лечение и заместваща терапия, предписване на скъпи лекарства, отстраняване на неуспешен орган и трансплантация на нов или попълване на изчерпан хормон. Много малък акцент е поставен върху предотвратяването на болести и поддържането на енергично здравословно състояние всеки ден.
Маошин Ни
Бъдете щастливи сега. Страхотна болест на Запада е, че ще се радваме в бъдеще - когато получим по-висок статус или BMW, тази промоция или този проект приключи. Вместо това бъдете щастливи сега.
Маршал Голдсмит
Сънят е швейцарският армейски нож за здраве. Когато сънят е дефицитен, има болест и болести. И когато сънят е изобилен, има жизненост и здраве.
Матю Уокър
И емоционалните последици от болестта бяха може би най-трудният аспект за мен. Беше брутално да си хванат в капан в тяло, което прави простото ежедневно функциониране толкова трудно.
Махтоб Махмуди
Това е странна усмивка, но тя стига до очите му и я бутилирах. И го сложих в пакета си с амуниции, който се пази точно до душата ми и духа на Джъстин и надеждата на Шивон и страстите на Тара. Защото, ако се събудя една сутрин и не мога да стана от леглото, ще имам нужда от всичко, което имам, за да се боря с тази болест, която може да спи вътре в мен.
Мелина Маркета
Тайното изкуство да каниш щастие. Чудодейното лекарство на всички болести. Само за днес не се гневете. Не се притеснявайте и бъдете изпълнени с благодарност. Отдайте се на работата си. Бъдете добри към хората. Всяка сутрин и вечер обединявайте ръцете си в молитва. Молете се на тези думи в сърцето си и пейте тези думи с устата си.
Микао Усуи
Осъзнаването на болестта не означава, че сте добре...
Андерш де ла Моте
Един изключителен човек мрази грозотата, дискомфорта, враговете, болестите, бедността, невежеството. Накрая стига до заключението, че няма Бог и се предава на изоставяне.
Мичио Куши
Новата болест на нашата ера е добре да правим всичко по едно и също време.
Найджъл Къмбърланд
При хроничен стрес тялото ви е по-склонно да навлезе в състояние на болест. Неспособно да постигне естествения си баланс, то не може да функционира както трябва. Ефектите на вълната могат да бъдат дълбоки. И все пак западната медицина ни е обучила да се фокусираме върху симптомите, а не върху основните причини като стреса.
Ник Ортнър
Не пиша тези истории за наградите, които ми се връщат. Пиша ги, защото трябва да ги напиша. Това е болест на някакво ниво. Това е принуда.
Ноа Хоули
Човек трябва поне веднъж в живота да прекара тежка болест. Това ще му позволи трезво и спокойно да анализира и прецени целият си преминат път.
Нодар Думбадзе
Най-скъпата болест е скуката, скъпа както за индивида, така и за обществото.
Норман Казънс
Смехът служи като блокиращ агент. Подобно на бронежилетка, тя може да ви помогне да се предпазите от опустошенията на негативните емоции, които могат да ви нападнат при болест.
Норман Казънс
Най-смъртоносната болест наистина е недостатъчността на сърцето.
Оскар Ариас Санчес
Богатството осакатява по-лошо от зла болест. Тялото става слабо, духът отслабва и човекът се отклонява от пътя.
Отфрид Пройслер
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
18
Следваща