Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Болест" - страница 6
Болестта на съвременните (и не само съвременните) хора е мания.
Александър Шмеман
Семейството ми запази историята си за себе си. Положителното е, че не трябваше да чувам кошмарни истории за Холокоста, погромите, ужасните болести, болезнените смъртни случаи. Възрастните ми родители дори не говореха за своите заболявания.
Ейми Блум
Като цяло се опитваме да имаме ситуация, при която човекът е здрав, така че да не се смущавате от болести. Това означава, че здравите индивиди даряват своите кръвни проби за изследванията.
Елизабет Блекбърн
Учудва ме, че харчим 20% от бюджета на САЩ за отбрана и далечни войни, а не за борба с рака, болестите и стареенето.
Золтан Ищван
Никога не се смея или усмихвам, когато пиша. Когато се прибирам за обяд, след като съм писал цяла сутрин, жена ми казва, че изглеждам сякаш току-що се прибрах от погребение. Това не е самохвалство. Това е болест.
Карл Хайасън
Вие ставате наясно с болест, като разбирате себе си и разбирате смисъла, който тази болест има в собствения ви живот, символично и по-важното, съвсем буквално.
Кей Редфийлд Джеймисън
Мисля, че желанието да пиша е основен признак на болести и дискомфорт. Не мисля, че хората, на които им е удобни, искат да пишат...
Кей Редфийлд Джеймисън
До някаква степен сатанизмът е просто своего рода болест на християнството, защото вие действително трябва да бъдете християнин, за да вярвате в Сатаната.
Алън Мур
Победата е мисловната трансформация, произтичаща от разбирането, че физическото безсмъртие... вечно дълголетие, без болести и стареене... вечен, здрав, младежки живот във вашата жива плът... не е фантазия, а практична и постижима възможност.
Линда Гудман
Животът е болест и смъртта започва с раждането. Всяко поемане на дъх, всеки удар на сърцето е вече миг от умирането.
Ерих Мария Ремарк
Какво е любов? Това е вид безумие, над което разумът няма власт. Това е болест, за която човек е уязвим през целия си живот и която е неизлечима.
Джакомо Казанова
Както за всяка болест има лечение, така и за всеки грях има покаяние.
Серафим Саровски
Изповядвайте се, причастявайте се и не се страхувайте от нищо. Изповедта е ключът към Царството Небесно. С всичките си болести и скръби отидете в Църквата. Тук е нашата душевна и телесна болница. Изповядвайте се и приемайте по-често Причастие, не осъждайте никого, целувайте кръста си сутрин и вечер и всичко ще премине: и болести, и обсебеност и богохулните и блудни мисли.
Йоан Кронщадски
Изкуството на медицината се състои от три елемента: болест, болен и лекар.
Хипократ
Най-силната болест изисква най-силното лекарство.
Хипократ
Болният трябва заедно с лекаря да се бори с болестта.
Хипократ
Не е важно, кое предизвиква болестта, важно е кое я отстранява.
Авъл Корнелий Целз
Най-добрата е простата диета: тъй като много ястия причиняват много болести, а богатите сосове са по-лоши от дори натрупването на няколко меса едно върху друго.
Плиний Стари
Ако се чувствате депресирани, не бива да излизате на улицата, защото това ще се види на лицето ви и ще го дадете на другите. Нещастието е заразна болест.
Марта Греъм
Числото на болестите в града расте пропорционално на увеличаването на числото лекари в него.
Махатма Ганди
Болестта е случайност, а безчовечността - порок.
Оноре дьо Балзак
Депресията е болест, която ограбва живота от смисъл. Излекувайте болестта. Тъй като депресията се лекува, ентусиазмът, благосъстоянието и усещането за целта на живота ще се върнат.
Питър МакУилямс
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
18
Следваща