Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Болест" - страница 5
Любовта е болест от такъв тип, че не щади нито мъдреци, нито идиоти.
Албер Камю
Избирай си другари след оглеждане, защото има хора, които са заразни като болест.
Максим Горки
Нашите предци, когато се канеха да построят град или военен пост, принасяха в жертва част от добитъка, който обичаше да се хранят на предложеното място, и изследваха черния им дроб. Ако черният дроб на първите жертви е бил тъмен или необичаен, те са принасяли в жертва други, за да видят дали грешката се дължи на болест или храната им. Те не са започнали да строят отбранителни съоръжения на място, докато не са направили много такива изпитания и са се убедили, че добрата вода и храна са направили черния дроб здрав и твърд, като здравословното състояние е тяхната основна цел.
Витрувий
За лекаря астрологията е безценна при диагностицирането на болести и предписването на лекарство, тъй като разкрива скритата причина за всички заболявания.
Макс Хайндел
Единственият начин да се излекува болестта е да се намери щастие и смисъл сега.
Маршал Голдсмит
Не можете да управлявате система, която ще има за цел предотвратяване на болести, ако всички не са в нея. Цялата игра на здравното осигуряване и здравеопазването в Америка се основава на този основен принцип: застраховайте хора, които не са болни и не е нужно да плащате повече пари за тях.
Мехмет Оз
Повечето лекари алопати смятат, че всички практикуващи алтернативна медицина са шарлатани. Те не са. Често те са остри хора, които мислят различно за болестта.
Мехмет Оз
Както знаете, макробиотиката е помогнала на хиляди болни хора; но това е детска градина. Целта на макробиотиката е да станем свободни да променим целия този свят в това, което искаме – нещастие към щастие, болест към здраве, война към мир, нещастие към любов. Когато постигнете тази свобода, вие ставате деца на Царството Небесно.
Мичио Куши
Не е ли най-лошата болка да знаеш, че има лек за болестта на твоето дете и след това да не можеш да го получиш? О, това трябва да е един от най-лошите видове болка в света...
Неди Окорафор
Вярвам, че болестта ме доведе до живот на благодарност, така че смятам, че лаймската болест в този момент от живота ми е прикрита благословия.
Ребека Уелс
Както всеки лекар може да ви каже, най-важната стъпка към изцелението е поставянето на правилната диагноза. Ако болестта е точно идентифицирана, много по-вероятно е доброто разрешаване. И обратно, лошата диагноза обикновено означава лош резултат, независимо от това колко квалифициран е лекарят.
Андрю Уейл
Исках да изследвам рака не само биологично, но и метафорично. Идеята, че туберкулозата през 19 век притежава същия вид плашещо и разлагащо се качество, беше много интересна за мен и изглеждаше, че човек може да изследва идеята, че всяка епоха определя собствената си болест.
Сидхарт Мукхърджи
Съществува двойственост в разпознаването на това каква невероятна болест е - по отношение на нейния произход, че тя излиза от нормална клетка. Това напомня какво прекрасно нещо е нормалната клетка. В много студен, научен смисъл, мисля, че раковата клетка е вид биологично чудо.
Сидхарт Мукхърджи
По времето, когато получих докторската си степен по американски изследвания през 1957 г., бях в изкривената хватка на болестта на нашето време, при която страдащият изпитва непреодолимо желание да се присъедини към "реалния свят". Така започнах да работя за вестници.
Том Улф
В епохата, когато атомът се е разцепил, Луната е заобиколена, болестите са завладени, разоръжаването е толкова труден въпрос, че трябва да остане далечна мечта?
Филип Ноуъл-Бейкър
Здравият разум, изглежда, беше опасно заразна болест.
Х. Бийм Пайпър
Има много неща, на които да се съпротивлявате, но болестта не е едно от тях.
Хърбърт Шелтън
Когато животът ви е застрашен, независимо дали е от хора или от болест или каквото и да било, вие започвате да цените живота.
Аян Хирси Али
Мъжа не е трябва да говори за де неща - за любовта и болестите.
Вячеслав Тихонов
Може да не станете знаменитост. Може дори да изпитате много болести или развод или нещастие. Но мисля, че все още има нишка от индивидуален характер, която определя как ще живеете през тези неща.
Джеймс Хилман
Хората по цял свят са наследили една болест: те са уверени, че първо проблемите в живота решава икономиката, и като второ, тези проблеми се решават интелектуално.
Джон Касаветис
Каква надежда има медицинската наука някога да се превърне в истинска наука, когато цялата структура на медицинските знания е изградена около идеята, че съществува субект, наречен болест, който може да бъде изгонен, когато се намери подходящото лекарство?
Джон Тилдън
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
18
Следваща