Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Болест" - страница 3
Мнозина автомобилни компании просто обожават да казват: "Това е най-добрата кола в своя клас" Що за глупост? Представете си, ако аз изляза и кажа: "Имам сифилис - най-добрата от болестите, предаващи се по полов път".
Джереми Кларксън
Докато човек вярва във философията, той е здрав; болестта започва, когато човек започне да мисли.
Емил Чоран
Добрият доктор ще те спаси, ако не от болести, то най-малко от лош лекар.
Жан Паул
Хората казват, че правя странни избори, но те не са странни за мен. Моята болест е, че аз съм очарован от човешкото поведение, от какво се крие под повърхността, от световете вътре в хората.
Джони Деп
Безсъницата – тази болест на епохите, в които на хората е наредено да си затварят очите за много неща.
Станислав Йежи Лец
Почти всички умират от лекарствата, а не от болестите си.
Молиер
Човек обича да говори за болестите си, а между другото това е най-безинтересното нещо в неговия живот.
Антон Чехов
Лекаря лекува болестите, но природата изцелява.
Хипократ
Нашият свят е свят на големи надежди и перспективи. Но от друга страна - това е свят на страдания, болести и глад.
Нелсън Мандела
Всяко смъртно величие е само болест.
Херман Мелвил
Смъртта не е зло, защото тя освобождава човека от всички болести и отнема от него желанията, както и наградите на желанията.
Джакомо Леопарди
Болест на културата на двадесети век е неспособноста да чувстваш своята реалност.
Джим Морисън
Красивата жена обичайно страда от две болести: мания за величие и мания за преследване.
Константин Мелихан
- Какво ще кажеш за изкуството? - попита тя. - То е болест. - А любовта? - Илюзия. - А религията? - Моден заместител на вярата. - Ти си скептик. - Не съм. Скептицизмът е началото на вярата. - Какъв си тогава? - Да определиш, значи да ограничиш.
Оскар Уайлд
През по-голямата част от историята на нашия вид бяхме безпомощни да разберем как работи природата. Приемахме всяка буря, суша, болести и комети лично. Създадохме митове и духове в опит да обясним моделите на природата.
Ан Друян
Вие получавате ползите за здравето от кафето до около първите двадесет и четири унции. Това е най-големият източник на антиоксиданти за американците и смятаме, че помага за предотвратяване и на болестта на Алцхаймер и Паркинсон.
Мехмет Оз
Най-доброто лекарство на болести е добро разположение на духа.
Парацелз
Най-доброто средство за всички болести са силна воля и силен разум.
Парацелз
Силата на въображението може да предизвика в човек болест и може да го излекува.
Парацелз
Човек може да усили своята воля и да направи своята душа неуязвима, а тялото - недостъпно за болести.
Парацелз
Човечеството е болест, раков тумор на тялото на планетата.
Скот Уестърфийлд
Безпокойството, болестта на нашето време, идва основно от неспособността ни да живеем в настоящия момент.
Тик Нят Хан
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
18
Следваща