Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Град" - страница 9
Нотната страница е революция в старинният немски град.
Осип Манделщам
Първата ми работа беше като пазач на местния стадион в града, където израснах. Имаше много прекъсвания и трябваше да карам трактор, така че беше доста добър гиг. Освен това преподавах творческо писане, занимавах се с рецензия и журналистика и се трудих като сценарист.
Оуен Кинг
Наличието на добър лекар в градът е благодеяние Господне.
Парацелз
Идвам от Толедо, Охайо, град, който е пострадал тежко от изместването на автомобилния бизнес към Япония. И все пак си спомням как работеха автомобилните работници в квартала, в който израснах. Баща ми беше продавач на коли и си спомням как живеехме. Спомням си колко скромно живеехме.
Патрик О'Рурк
Разбира се, градът се хранеше с цялата пот и труд на миньорите и бедните селекционери в равнините отдолу, но в тези грандиозни каменни сгради те можеха да фалират или да те обесят, както пожелаят.
Питър Кери
Добре управляваният град позволява на милиони хора да се съберат и да се насладят на ползата, която могат да получат от съвместната си работа и търговията помежду си.
Пол Ромър
Има много признаци на стойността, създадени от всички размени, които се извършват в един град. Виждаме го в данните за производителността и заплатите. Виждаме го и в увеличаването на стойността на земята.
Пол Ромър
В развиващия се свят повечето хора все още не живеят в големи добре управлявани градове. Като се даде шанс да се преместят при такъв, стотици милиони хора биха отишли там, за да получат работа, да получат образование за децата си и да живеят на място, което е чисто, безопасно и здравословно.
Пол Ромър
...че борбата за изгубена любов е като да се опитваш да живееш в руините на изгубен град.
Пола Маклейн
Зад него светлините на Ери изглеждаха сякаш сега са под водата, блещукащ град, потъващ в индигово море.
Рандал Силвис
Да откриеш град само по себе си е уникално събитие, но когато имаме привилегията да го споделим с най-скъпите ни приятели, това се превръща в преживяване, което се случва веднъж в живота.
Рейналдо Аренас
Градовете са красиви, защото се създават бавно; те се правят по време. Градът се ражда от плетеница от паметници и инфраструктури, култура и пазар, национална история и ежедневни истории. За създаването на град са необходими 500 години, 50 за създаване на квартал.
Ренцо Пиано
Много проблеми са толкова сложни, че дори да разполагахме с парите да ги поправим, нямаше да знаем как да го направим. Поправянето на училища в града, намаляване на затлъстяването, създаване на мир в Близкия изток са само няколко примера.
Ричард Талер
Моите любими книги са близки до откритите градове, където можеш да бродиш по всякакви маршрути.
Робин Слоун
Те добавиха важно измерение към живота на младите хора от техния град - онази лекота на съществуване, която принадлежи на танцьорите.
Робърт Фулам
Веднага усетих, че Ленинград е град, който може неуловимо да съвпада с всяко настроение. Често носталгичен и тъжен, обърнат към миналото, той изведнъж се появи бодър и весел на слънчевата светлина. Древните каменни фасади изглеждаха вечни и живи.
Рудолф Нуреев
Ако излея всички лъжи, които бях изрекъл, в Мисисипи, реката ще се повиши и ще наводни града.
Рута Сепетис
Постоянно движение, постоянно движение. Всичко се променя. Хората се разминават - аз не успявам и да хлъцна, а те вече са далеч. Аз съм единственият остров на стабилност в този град.
Рутгер Хауер
За тези, които са се изгубили, винаги ще има градове, които да се чувстват като у дома си.
Саймън ван Буй
За хората от по-младото поколение 21 век започва за тях с положителен знак, че Валенсия е и ще продължи да бъде много модерен град.
Сантяго Калатрава
Целта ми е винаги да създам нещо изключително, което да подобри градовете и да обогати живота на хората, които живеят и работят в тях.
Сантяго Калатрава
Железопътната гара е нещо, което може да генерира град.
Сантяго Калатрава
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
18
Следваща