Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Град" - страница 6
От тази гледна точка, науката - истинската игра в града - е реторика, поредица от усилия да убедим съответните социални участници, че произведените знания са път към желаната форма на много обективна сила.
Дона Харауей
Напразно изграждаме града, ако първо не построим човека.
Едуин Маркам
Някои хора са родени за града. Аз не съм от тях.
Елизабет Лоуел
Когато растях, много от близките ми никога не бяха виждали чернокож преди това. Днес стотици, може би хиляди африканци живеят само в стария град на Истанбул. Трудно е да си представим живота им в тяхната човешка цялост.
Елиф Батуман
Намирам индустриалните градове за вълнуващи. Харесвам тяхната здравина.
Заха Хадид
Много обичам Маями, но не мисля, че архитектурата съответства на града. Малко е твърде комерсиално.
Заха Хадид
Най-добрите готвачи, дизайнери, медийни личности и фирми в страната са част от този динамичен град. Знаем, че жителите на Чикаго са свикнали с най-високите стандарти.
Иванка Тръмп
Отличителна черта, която отличаваше Ню Йорк от европейските градове, беше невероятната свобода и лекота, при които животът, включително сексуалният, можеше да бъде продължен на много нива.
Йежи Кошински
Хората не са глупави. Те видяха какво се случва на централната гара в Кьолн. Беше създадено беззаконно пространство в средата на надмилионния град. Това трябва да се разгледа и трябва да се направи по трезвомислещ начин.
Алис Шварцер
Прекарах колежански семестър в малък град в Италия - и там наистина за първи път вкусих храна.
Алтън Браун
Според мен по-нататъшното разглеждане на тези възгледи ще ни помогне да намерим изход от сегашната безизходица и ще ни разкрие видовете сгради и градове, изисквани от информационното общество.
Кензо Танге
Няма да намерите нова държава, няма да намерите друг бряг. Този град винаги ще те преследва.
Константинос Кавафис
Хората, които остават в един и същи град с едни и същи приятели през целия си живот, никога не получават шанс да разберат кои всъщност могат да бъдат, защото винаги ще бъдат считани за това, което са били.
Лиса Ангър
Нищо не може да бъде по-поразително за този, който е свикнал с малките заграждения, наречени обществени паркове в нашите американски градове, от просторните, открити територии на Лондон. Съмнявам се, всъщност, дали някой човек разбира напълно тяхната степен от някое от обичайните им описания, докато не ги е видял или не се опита да ги премине.
Уилям Кълън Брайънт
Да се направи Москва образцов комунистически град - това е дело на чест за целия съветски народ.
Леонид Брежнев
Върви мълвата по градовете и бързо набира сили.
Вергилий
Когато всички хора бяха на един език, някои от тях построиха висока кула, сякаш по този начин ще се издигнат на небето, но боговете изпратиха бури от вятър и събориха кулата и дадоха на всеки свой особен език; и поради тази причина градът се наричаше Вавилон.
Йосиф Флавий
Числото на болестите в града расте пропорционално на увеличаването на числото лекари в него.
Махатма Ганди
Да, това беше град, в който пулсът на империята беше усетен в пълна степен. И когато се върнахме, ритъмът му започна да определя движенията и мислите ни. Разтворихме се в снежния дъх на родината си.
Андрей Макин
... реликвите на отминалите векове придават на градовете великолепен външен вид, и те съвсем не трябва да се унищожават.
Теофил Готие
Никога не правете нищо в живота, ако се срамувате да го видите отпечатано на първа страница на вестника на родния ви град, за да го видят приятелите и семейството ви.
Уорън Бъфет
Градът е навсякъде, когато нямате никаква цел.
Херта Мюлер
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
18
Следваща