Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Град" - страница 4
Истината е, че Оксфорд е просто красив град, в който е удобно да отделим определен брой от младите на нацията, докато те пораснат.
Ивлин Уо
Като средство за живот в обществото аз бих предложил големия град. В наши дни това е единствената пустиня, която ни е достъпна.
Албер Камю
Ако искаш истински да разбереш градът, трябва да ходиш пеша.
Андре Мороа
Знанието е град, в изграждането на който всеки човек носи свой камък.
Ралф Уолдо Емерсън
Подобно на повечето диктатори, полковник Кадафи мрази метрополията. Неговата визия за Либия е вид бедуинско романтично средновековие, подозрителен към университети, театри, галерии и кафенета, и така наблюдава жителите на градовете с параноично подозрение.
Хишам Матар
Когато се пенсионирах през 2006, останах още две години в Англия. Останах, защото исках да бъда в Англия, без да съм футболист, без ритъм. Исках да се насладя на града.
Денис Бергкамп
Не вярвам, че в името на светостта на града трябва да поставите бодлива тел, гнезда на картечници, мини игли и всичко това в името на святостта на Йерусалим.
Ицхак Рабин
Не мога да живея в Лос Анджелис. В този град има място само за съвършени жени, Гледаш на тях и си мислиш: "Аз също искам да бъда съвършена!" Но това не е за мен: на всички е известно, че Кийра Найтли е най-ленивата крава на света.
Кийра Найтли
Мразя малките градове, защото веднъж видял оръдието в парка няма какво друго да правиш.
Лени Брус
Храмът на Церера трябва да бъде на уединено място извън града, до което хората не са непременно водени, но с цел да й принесат жертви.
Витрувий
Нашите предци, когато се канеха да построят град или военен пост, принасяха в жертва част от добитъка, който обичаше да се хранят на предложеното място, и изследваха черния им дроб. Ако черният дроб на първите жертви е бил тъмен или необичаен, те са принасяли в жертва други, за да видят дали грешката се дължи на болест или храната им. Те не са започнали да строят отбранителни съоръжения на място, докато не са направили много такива изпитания и са се убедили, че добрата вода и храна са направили черния дроб здрав и твърд, като здравословното състояние е тяхната основна цел.
Витрувий
Икономическите затруднения на вътрешните градове на Америка може да са най-належащият проблем, пред който е изправена нацията. Липсата на бизнес и работни места в градските райони в неравностойно положение подхранва не само съкрушителен цикъл на бедност, но и осакатяващи социални проблеми като злоупотреба с наркотици и престъпност... Устойчива икономическа база може да се създаде във вътрешния град, но само така, както е създадена другаде : чрез частни инициативи с печалба и инвестиции, основани на икономически личен интерес и истинско конкурентно предимство.
Майкъл Портър
Преди четири хиляди години ние, хората от басейна на река Инд, сме имали градове, разположени върху мрежи и с подземни канали, докато предците на тези, които ще нахлуят и колонизират Америка, са били неграмотни варвари.
Мохсин Хамид
Достатъчно съм възрастен, за да си спомням, когато въздухът над американските градове беше много по-мръсен от сегашния.
Патрик О'Рурк
Мисля, че шансът да намериш красота е по-голям, ако не работиш върху нея директно. Красотата в архитектурата се движи от практичността. Това научаваш от изучаването на старите градове на швейцарските фермери.
Петер Зумтор
Можете да научите всичко за човешкото състояние от отразяването на престъпността в голям град - не е нужно да отивате в Бейрут за това - но чуждестранен кореспондент започва да разбира бедността от друга гледна точка.
Патрик О'Рурк
Стана необходимо да се разруши градът, за да се спаси.
Питър Арнет
В градовете е безполезно да гледате звездите или да ги описвате, да им се покланяте или да търсите посока от тях. Когато се изгубите, човек трябва да следва следите на камилите.
Рауи Хадж
Хората в малките градове, много повече, отколкото в градовете, споделят съдба.
Ричард Русо
Паметникът им заседна като рибена кост в гърлото на града.
Робърт Лоуъл
Ню Йорк Сити има традиция на страхотни станции. Има градове по света, които нямат това. Ню Йорк го има.
Сантяго Калатрава
Кандидат Обама обеща коренно да преобрази Америка и това е едно обещание, което той спази. Превръщането на блестящ град на хълма в потъващ кораб.
Сара Пейлин
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
18
Следваща