Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Град" - страница 3
Архитектите трябва да станат дизайнери на екосистеми. Не само дизайнери на красиви фасади или красиви скулптури, но системи на икономика и екология, при които канализираме потока не само на хората, но и потока на ресурси през нашите градове и сгради.
Бярке Ингелс
Бях дете от града, вярно, но това не ми попречи да се радвам на живот на открито, с растения и животни.
Георг Брандес
Животното в клетка в зоологическата градина показва всички тези аномалии, които познаваме толкова добре от нашите спътници. Очевидно тогава градът не е конкретна джунгла, а човешки зоопарк.
Дезмънд Морис
Светът по принцип сега се движи по все по-опустошителен курс към абсурдната цел на унищожаване - или по-точно - по-точно - на градовете, полетата и полетата на северното полукълбо и хората, които са развили нашата цивилизация.
Алва Мюрдал
Казвам ви, че е по-лесно да се изгради грандиозна опера или център на града, отколкото да се изгради лична къща.
Алвар Аалто
Туитър е дело на моя живот в много сетива. Започна с очарование на градовете и как работят, и какво се случва в тях в момента.
Джак Дорси
Въпреки че в Шотландия сега живеят огромно количество цветнокожи хора... тази държава изостава на 30 или 40 години от всеки друг английски град по отношение на расовите нагласи и интеграцията. Няма правилно признание за търговията с роби и колко шотландски градове са основани на пари от това. Нашите деца просто не се учат на тази история.
Джаки Кей
Но очевидно е, че нашите бащи, чиито усилия са засадили тези големи и проспериращи градове по някогашните самотни пътеки на нашата широка земя, са получили всички основи на цивилизацията като наследство от своите европейски предци.
Джеймс Хенри Брестед
Смисълът на градовете е множеството възможности за избор.
Джейн Джейкъбс
Нощта е единственият ресурс на този град. Е, това и болестта.
Джордж Ефинджър
Контактът с очите е деликатен въпрос. Четвърт секунда срещане на очи вече е нарушение на договора, по който градът работи.
Дон ДеЛило
Нито съм длъжен да казвам защо съм дошъл в този град, нито да отговарям на другите въпроси, които ми задават.
Ел Греко
Технологичните съображения са от голямо значение за архитектурата и градовете в информационното общество.
Кензо Танге
По-рано се чувствах самотна... в своите мисли. Имах постоянно чувството, че мисля различно, от останалите. Беше ми самотно в родният град. Не знаех, къде искам да бъда, но знаех, че не искам да съм там. Аз мисля, че тази самота е придала тъмен оттенък на всичко, което съм направила после.
Лана Дел Рей
За първи път посетих Кюрдистан през 2003. Пристигнах в град Сулеймания с любезното съдействие на контрабандисти, които ме прекараха през границата от Иран. Сулеймания беше малък, очарователен провинциален кюрдски град.
Люк Хардинг
Човек е по-добър гражданин на Съединените щати, когато също така е лоялен гражданин на своя щат, на своя град, на семейството си, на своята професия или занаят, към своя колеж или своята ложа. ... Защото само чрез благородството на своите стремежи ние можем да развием най-доброто у себе си и да дадем на тази страна цялото предимство на нашето велко наследство.
Луис Брандайс
Една неделя прекарах в този град цяла година.
Джордж Бърнс
Бил съм в Париж, бил съм в Лондон, бил съм в Рим, и винаги съм казвал, "Няма място като Ню Йорк. Това е най-вълнуващият град на света. Така седят нещата. Това е."
Робърт Де Ниро
Вашингтон е град, в който много лесно можеш да забравиш откъде си дошъл и защо си дошъл тук за пръв път.
Хари С. Труман
Градът - това са хората, а не стените.
Тукидид
На какво ни учи историята на религиите? Те навсякъде са раздухвали пламъка на нетърпимостта, застилали са равнини с трупове, поили са земята с кръв, изгаряли са градове, опустошавали са цели държави; ни не са направили хората по-добри.
Клод Адриан Хелвеций
Две от най-жестоките, най-примитивни наказания, които нашият град (Холивуд – бел.цит.) прилага към тези, които са изпаднали в немилост, са: празната пощенска кутия и мълчащият телефон.
Хеда Хопър
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
18
Следваща