Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Град" - страница 2
Малкият град - това е населен пункт, за който всички знаят за всички, но купуват местни вестници, за да узнаят, за какво се е осмелил да пише редактора.
Дени Кей
На мен ми прави много силно впечатление страданието на един човек, и аз съм готов да рискувам своя живот заради него. Но аз мога да говоря съвършено сдържано за заразите в нашите големи градове със сто милиона умрели. Аз не съм способен да умножа страданието на един по сто милиона.
Алберт Сент-Дьорди
В голям град е възможно повече да видиш, затова пък в малкия - повече да чуеш.
Жан Кокто
Направи ми впечатление, че далечните градове са проектирани точно така, че да можете да знаете откъде сте дошли.
Колъм Маккан
Вярвам, че в един голям град или дори в малък град или село големият театър е външният и видим признак на вътрешна и вероятна култура.
Лорънс Оливие
При оформянето на стените на града изборът на здравословна ситуация е от първостепенно значение: тя трябва да бъде на високо място, нито подложена на мъгли, нито на дъждове; неговите аспекти не трябва да бъдат нито силно горещи, нито силно студени, но умерени и в двете отношения.
Витрувий
Когато сутрешният бриз духа към града при изгрев слънце, ако те донесат със себе си мъгли от блатата и, смесени с мъглата, отровния дъх на съществата от блатата, за да бъдат внесени в телата на жителите, те ще направят мястото нездравословен.
Витрувий
Градовете трябва да бъдат разположени не като точен квадрат или с изпъкнали ъгли, а в кръгла форма, за да се даде изглед на врага от много точки. Защитата е трудна, когато има изпъкнали ъгли, защото ъгълът защитава врага, а не жителите.
Витрувий
Ако градът е на морето, трябва да изберем терен близо до пристанището като място, където да бъде построен форумът; но ако е във вътрешността, в средата на града.
Витрувий
Няма полиция, която да се занимава с хилядите злобни малки престъпления като това, извършвано всеки ден в града.
Норман Луис
[Вътрешногруповият ексклузивизъм] уби повече човешки същества и унищожи повече градове и села, отколкото всички епидемии, урагани, бури, наводнения, земетресения и вулканични изригвания взети заедно. Тя донесе на човечеството повече страдания от всяка друга катастрофа.
П. А. Сорокин
Рим не е виждал модерна сграда от повече от половин век. Това е град, замръзнал във времето.
Ричард Майер
Срещаш нов човек, отиваш с него и изведнъж получаваш съвсем нов град... излизаш по нови улици, виждаш къщи, които никога не си виждал, минаваш по места, за които дори не знаеш, че са там. Всичко се променя.
Самюъл Дилейни
Бих искал да използвам архитектурата, за да създам връзки между хората, които живеят в градове, и дори да я използвам за възстановяване на общностите, които са съществували във всеки един град.
Тойо Ито
Наистина, пейката е благодат за безделниците. Който и да е първият с идеята, е гений: безплатни обществени места за почивка, където можете да отделите време от суматохата и шумотевицата на града и просто да седнете, да гледате и да размишлявате.
Том Ходжкинсън
Хюстън несъмнено е моят град на витрина. Запазих всичките си най-добри сгради за Хюстън.
Филип Джонсън
Ричард Бъртън е дошъл от същият град като мен, така че реших, че ще следвам носа и късмета си. Мисля, че съм бил много голям щастливец.
Антъни Хопкинс
Израснал съм, както и много индийци, в архипелаг от езици. Дядо ми по майчина линия, който беше хирург в град Мадрас, владееше поне четири езика и ежедневно използваше всеки от тях.
Аравинд Адига
Бях много трогнат да видя тази огромна тълпа, която присъстваше на церемонията в центъра на града.
Херман Майер
Носталгията по дома удря най-силно сред тълпата в голям, чужд град.
Христос Циолкас
Решението за използване на атомната бомба върху японските градове и последващото натрупване на огромни ядрени арсенали бяха взети от правителствата въз основа на политически и военни схващания.
Юзеф Ротблат
Надявам се снегът да покрие всичко, така че всички стъпки да бъдат заглушени и целият град може да бъде в мир.
Брайън Селзник
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
18
Следваща