Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Град" - страница 16
В големите градове хората се определят по стил, а не от това, което наистина са. Няма нищо по-измамно от големите градове.
Кристин Анго
Всичко, което те интересува, са парите. Този град заслужава по-добра класа престъпници. И ще им го дам!
Кристофър Нолан
Градът оцелява на фрагменти, сякаш е бил нарисуван върху стъкло, а стъклото се е разбило.
Кристофър Фаулър
Железопътните гари в тази страна често са далеч от центъра, не знам защо, но мога да изброя целия списък с градове, в които трябва да стигнете до правилния град от гарата, сякаш тези градове се срамуват от своите станции, или сякаш станциите искат да стоят далеч от градовете, които представляват.
Кшищоф Варга
Моят американски дом е Ел Ей, който е най-добрият град за 365 дни лято.
Къртис Стоун
Казват, че Монреал не оставя никого, защото този град, подобно на самата Канада, е създаден, за да съхранява миналото - миналото, което не се е случило тук.
Ленард Коен
Ако човек бъде намерен мъртъв тук, post mortem винаги ще разкрие дали е прекарал по-малко от три седмици в града. Това е времето, необходимо на това замърсяване да нахлуе в тялото, след което то е там завинаги.
Лив Улман
За миг ми се стори неразбираемо, че някой ще построи цял град, когато всичко, от което се нуждаеше, беше стая за нея.
Лидия Дейвис
Мисля, че Чикаго е страхотен град. Подобно на Ню Йорк, той е пълен с енергия.
Лидия Матичио Бастианич
Всеки град има свой цвят.
Джим Грант
Две кръчми в този град - точно две кръчми повече отколкото е нужно.
Лора Инголс Уайлдър
Искам да му кажа, че това е просто глупава кола, но парченца от мен са разпръснати из целия град; гробището, училището, стаята на Каси, мотела и стоенето от мивката в кухнята на майка ми. Отнема твърде много енергия, за да събера всички парченца, така че просто седя там и го гледам как се взривява.
Лори Халсе Андерсен
Той ме гледа през дима, през оградата. Той никога не откъсва поглед от мен. Косата му е корона от листа, от тръни, от пламъци. Очите му пламтят от светлина, повече светлина от всички светлини във всеки град в целия свят, повече светлина, отколкото бихме могли да измислим някога, ако имахме десет хиляди милиарда години.
Лорън Оливър
Това е езикът на света преди - свят на хаос и объркване и щастие и отчаяние - преди блицът да превърне улиците в мрежи, градовете в затворите и сърцата в прах.
Лорън Оливър
Банкок е позорно затънал в зловещи противоречия, но също така е град на фини и изкривени настроения, които журналистиката и филмът досега не успяват да уловят.
Лорънс Озбърн
Тайланд никога не е бил европейска колония, така че въпреки че градът е много западен на повърхността, дълбоко в себе си е много азиатски. Доста е загадъчно и това ми харесва. Не мога да стигна до дъното на Банкок и никога няма да го направя.
Лорънс Озбърн
Открих, че уискито се ползва като изискано тайно удоволствие в много градове - и изглежда е популярно в Пакистан, тъй като е в целия тропически азиатски свят, мюсюлмански или немюсюлмани.
Лорънс Озбърн
БОЛЕСТИ ИМАТ история на разпалване на конспирации. Евреите бяха държани отговорни за Черната чума през четиринадесети век и бяха избити в стотици европейски градове, включително две хиляди евреи, изгорени живи в Страсбург, Франция, на Свети Валентин, 1349 година.
Лорънс Райт
Ние се възхищаваме пред останките на древните градове, но е много по-прекрасно, за гробаря, да съзерцава останките на човешкият живот!
Лотреамон
За да живеете в град, човек трябва да е по-голям от нечия среда или да се радва на принадлежността си към тълпата.
Луис Л'Амур
Въпреки това, в един момент от живота ви просветва, че сте предопределени да се родите в най-красивия град на света. И тогава започваш да мислиш какво ти е дал.
Лука Спагети
Рим е град с хиляда лица, но за римлянина това е просто Рим.
Лука Спагети
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
18
Следваща