Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Град" - страница 13
Клюките са чума, която поглъща слаби, лековерни хора и ги заслепява от истината на реалността; може да погълне целия град. Предпочитам да държа очите си широко отворени.
Дейвид Спейд
Не мога да си представя да съм нещо креативно в голям град, защото всички правят едно и също нещо, което правите и вие. Как да не се объркате за това, което правите самите вие?
Джак Уайт
Не можете да бъдете актьор в малък град - трябва да отидете в Ню Йорк или Лос Анджелис.
Джак Уайт
Градът - това е гроб.
Джанет Уолс
Повечето хора предпочитат да живеят в по-здравословен град.
Джейкъб Уайсбърг
Демократите се групират в градовете, а републиканците не.
Джеймс Карвил
Винаги съм искал да напиша книга за Ел Ей, голяма амбициозна книга. Никой никога не беше го правил с Ел Ей - третирайки града сериозно като голяма икономическа и културна сила, като въплъщение на Америка на 21-ви век.
Джеймс Фрей
Ние, Металика, идваме в града, го разкъсаме го на парчета и си тръгваме.
Джеймс Хетфийлд
Преди всичко е необходимо да се разбере, че общественият ред - редът на тротоара и улицата - в градовете не се спазва до голяма степен от полицията, а от сложна, почти безсъзнателна общност на доброволно наблюдение и ограничаване на обикновените хора.
Джейн Джейкъбс
Не можеш да разчиташ на това да доведеш хората в центъра на града, трябва да ги настаниш там.
Джейн Джейкъбс
Съответствието и монотонността, дори когато са украсени с пяна от новост, не са атрибути на развиващите се и икономически жизнени градове. Те са атрибути на застояли селища.
Джейн Джейкъбс
Ерозия на градове или изтощение на автомобили?
Джейн Джейкъбс
Да бъдеш човек сам по себе си е трудно и затова всички видове селища (с изключение на градовете-мечти) имат проблеми. Големите градове имат трудности в изобилие, защото имат хора в изобилие.
Джейн Джейкъбс
Разнообразието в града представлява злополука и хаос.
Джейн Джейкъбс
Градовете са огромна лаборатория за опити и грешки, неуспехи и успехи в градоустройството и дизайна на града.
Джейн Джейкъбс
През цялата организирана история, ако искаш просперитет, трябваше да имаш градове. Градовете са места, които привличат нови хора с нови идеи.
Джейн Джейкъбс
Няма логика, която да се наслагва на града; хората го правят и именно ние, а не сградите, трябва да отговаряме на нашите планове.
Джейн Джейкъбс
Сложните смеси от различни приложения в градовете не са форма на хаос. Напротив, те представляват сложна и силно развита форма на ред.
Джейн Джейкъбс
Убий ме и изгори тялото ми. След това изгорете това място. Ако има други врати, изгорете и тях. Всъщност изгори целия град. За всеки случай.
Дейвид Уонг
Направени сме от глина, нали, и подземни извори и медни нишки във вените ни. Когато ме питат откъде съм, те не искат града на свидетелството ми за раждане, а чия земя е в кръвта ми.
Дженифър Зейнеб Джукхадар
Разширяването на улиците на града в името на безопасността е като разпространение на пистолети за възпиране на престъпността.
Джеф Спек
Можем да имаме такъв град, какъвто искаме. Можем да кажем на колата къде да отиде и колко бързо. Можем да бъдем място не само за шофиране, но и за пристигане.
Джеф Спек
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
18
Следваща