Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Град" - страница 12
Убийството е изкуство, господарю. И аз съм най-завършеният артист в града.
Брент Уийкс
Можете да избягате от град, но не и от кръв.
Брит Бенет
Някои хора са като победен воин: приемат поражението, отиват на работа, връщат се у дома, гледат телевизия мълчаливо. Това е като затвор. Можете да получите доживотна присъда в затвора и същото е и в градовете.
Бурхан Сьонмез
Бихме искали да имаме голямо бъдеще, така че трябва да помислим за градската философия, градските проблеми и изграждането на града. Това е новата политика, може би.
Бурхан Сьонмез
Нашите градове не са замърсени или претоварени, защото трябва да бъдат. Те са това, което са, защото така ги направихме.
Бярке Ингелс
Вероятно, аз избрах неверен път, а това често се случва с мен в непознати градове.
В. Г. Зебалд
Около 3000 г. пр. Н. Е. Хората в град Мохенджо Даро, в днешен Пакистан, са били обсебени от чистотата според археолозите, които са открили водопровод във всяка къща, покрита общинска дренажна система и обща баня с размери 39 на 23 фута. Някои от най-старите храмове в Индия са построени изцяло от сандалово дърво, осигуряващо ароматна атмосфера през цялото време.
Валери Ан Уорууд
Градовете често са сравнявани с езика: казва се, че можете да прочетете един град, както четете книга. Но метафората може да бъде обърната. Пътуванията, които правим по време на четене на книга, проследяват по някакъв начин личните пространства, които обитаваме. Има текстове, които винаги ще бъдат нашите задънени улици; фрагменти, които ще бъдат мостове; думи, които ще бъдат като скелето, което защитава крехките конструкции.
Валерия Луизели
Сега, когато в раницата ми имаше пари, градът изглеждаше различен.
Ванеса Дифенбо
В този град богатите имаха малко място, а средната класа имаше по-малко, а бедните нямаха нищо.
Викрам Чандра
Кой обаче познава тези Големи градове? При тях времето минава по съвсем различен начин.
Виктория Платова
Със сигурност ще научи, един ден ще разбере, че това, което той нарича град, се състои от безброй очи, които се наблюдават.
Айфер Тунч
Истината е така, както че е курва, известна на целия град. Всички я познават, но на всички е неприятно да я срещнат на улицата.
Волфганг Борхерт
Всеки завръщащ се нюйоркчанин си задава въпроса: Това все още ли е моят град? Имам готов отговор, прикрит в упорито отчаяние: Това е. И ако не е, ще го обичам още повече. Ще го харесам дотам, че отново да стане мой.
Гари Щейнгарт
Винаги съм намирал Глазгоу за прекрасен град - топъл и забавен и изпълнен с доброта.
Гейл Хъниман
Има много ексцентрици, които копнеят за солта на земята. Но никой не е успял, независимо какво казва легендата, да избяга от нашия град.
Герман Казак
Неразбирането е по-лошо от хилядите ками. Убиец с нож ще пререже гърлото на човек, а глупакът ще унищожи цял град.
Глен Кук
Сега, за да влезете в средното отчаяние на града, дори не е нужно да мърдате краката си.
Гонсало М. Тавареш
Без Марга градът изглеждаше различен. Очите ми виждаха други неща. На тротоара имах нужда от пространство за един човек...
Дан Лунгу
Едно голямо обещание на Интернет беше, че ще бъде голяма демократизираща сила, която ни позволява да се изложим на нови идеи, които иначе не бихме могли да срещнем в нашия град, на работното място или в социалния кръг.
Даниел Левитин
Двулика луна висеше над черно-белия град, на свой ред блестеше дръзко като слънцето и се криеше, засрамена, зад булото на перести облаци.
Даниел Найери
Спомних си съвета на Чехов към млад писател да напусне провинциите и в голям град да се смеси с писателските маси, за да може, след като я опознае по-добре, да съди писателите с по-малко идеализъм.
Данило Киш
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
18
Следваща