Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Град" - страница 11
Когато хората ме осъждат, че проектирам емблематични сгради в градовете и нямам представа какво е град, те не са си свършили домашното. Започнах в градския дизайн и градоустройството. Просто, когато излязох от училище, нямаше много пазар за това. Все още няма.
Франк Гери
...градът Неапол беше такъв: прекрасен отдалеч, но погледнат отблизо, беше фрагментарен, неопределим и груб...
Франко Ди Маре
Време е да направите нещо, не можете просто да се лутате из града и околностите през целия си живот, превръщайки се в някакъв тъжен призрак.
Франсеск Миралес
Известното винаги е спътник на неизвестното. Столицата Париж е само град до Понтоаз.
Франсоа Вийон
Париж е населена пустиня; провинциален град - пустиня без самота.
Франсоа Мориак
Както казват мъдрите, разумен човек се грижи за градината си, а страхливец се грижи за парите си; справедлив човек се грижи за града си, а луд се грижи за правителството; и мъдър човек изучава дебелината на папрата.
Анхелика Городишер
За да получим китайския град, ще убием петдесет хиляди китайци и ще пожертваме десет хиляди французи.
Арман Лану
Филми, романи, телевизионни предавания - това са водните фонтани на днешния ден. Ние жадуваме за истории, които ни говорят, като ни представят, но отиваме до чешмите в центъра на града, за да ги търсим, и биваме отхвърлени, изпратени в гетото.
Хал Дънкан
Ако искаме да възстановим градовете си, първо трябва да възстановим нашите квартали.
Харви Милк
В трите минути, необходими за изпълнение на песента, аз съм уловен в един вълшебен свят на хармония и радост, истинска екстатична радост, където болезненият копнеж да бъда някъде другаде, извън този град, извън тази страна, извън това тяло и вън от този живот, се държи на разстояние.
Христос Циолкас
Разбира се, не само в Япония хората са мигрирали в града. По целия свят повече от нас живеят в град, отколкото не. От 2000 година официално станахме градски вид.
Цин Ли
Ню Йорк - град на вечното бързане. Там аз специално забавям крачка и го виждам за много удивително.
Чанинг Тейтъм
Мексиканските домове като правило са затворени за света с високи празни стени от жълтеникава зидария, покрити със счупено стъкло, за да обезсърчат ескаладорите или катерещите се крадци. Градините и фонтаните и другите прелести са скрити, като в арабски град.
Чарлз Портис
През нощта, бедните квартали на всички градове в света изглеждат еднакво.
Челси Куин Ярбро
Най-често хората напускат малкия град - за да мечтаят да се върнат. А други остават, за да мечтаят да се махнат.
Чък Паланюк
Градът може да започне да живее само когато имате любим човек в него.
Аслъ Ердоган
Децата ни трябва да могат да ни видят да се заемаме за ценност и срещу несправедливостите, били те ценности и несправедливости в семейната стая, заседателната зала, класната стая или по улиците на града.
Барбара Колоросо
Когато вървях по улиците, се запитах, това ли са моите хора, това ли е моят роден град, аз ли съм това, което съм?
Азар Нафизи
Бих искал също да бъда такъв литературен герой. Денонощно момиче, което се скита по улиците на града и намира убежище в някакво кафене.
Бенедикт Уелс
Бих могъл да прекарам цял живот, гуляейки всеки ден в нов град.
Бил Брайсън
Във всеки идеален малък град, ако копаете, ще се намери нещо грозно. Няма сънища без кошмари.
Блейк Крауч
Когато писах за Готъм в "Разбития град", писах за Чикаго. Просто замених имената.
Брайън Азарело
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
18
Следваща