Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Емоция" - страница 2
Задачата на поета е не да търси нови емоции, а по нов начин да използва старите.
Томас Стърнс Елиът
Вяра - каква е тази емоция, но отчаян опит за бягство от изгарящ ума страх?
Дейвид Зиндел
Но природата на живота е, че никоя емоция няма да трае вечно...
Дейвид Зиндел
Възпитан съм, че емоцията е добро нещо.
Джордан Пийл
Небостъргачът е в същото време триумф на машината и огромно емоционално преживяване, почти спиращо дъха. Не само височината, но масата и пропорциите са резултат от емоция, както и от изчисление.
Джордж Гершуин
Външният вид на нещата се променя според емоциите; и по този начин ние виждаме магия и красота в тях, докато магията и красотата наистина са в нас самите.
Джубран Халил Джубран
Пеенето и танца служат за това, да обединят групата, да управляват емоциите на хората, подготвяйки ги за съвместни действия.
Едуард Уилсън
Но всяка грешка се дължи на странични фактори (като емоция и образование); самата причина не греши.
Курт Гьодел
Средната възразст: когато започваш да сменяш емоциите си със симптоми.
Ървин Коб
Животът, разбра той, много приличаше на песен. В началото има мистерия, в края – потвърждение, но средата, където са събрани всички емоции, си струва най-много.
Никълъс Спаркс
Нашата култура има универсален мит, в който виждаме емоцията като по-сложна и неясна от интелекта. Наистина, емоцията може да бъде "по-дълбока" в някакъв смисъл на предишна еволюция, но това не трябва да затруднява разбирането; всъщност мисля, че днес всъщност знаем много повече за емоцията, отколкото за разума.
Марвин Мински
Определете своите цели! Работете за достигането им! Направлявайте своите мисли, контролирайте емоциите, действайте, и вие ще станете истински творец на своята съба. Вие ще намирате нужните отговори, само ако ги търсите.
Наполеон Хил
Поемете контрола върху своите последователни емоции и започнете съзнателно и умишлено да прекроите ежедневния си опит от живота.
Антъни Робинс
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от другия. Вселената придобива смисъл само, когато намерим някого, с когото да споделим нашите емоции...!
Паулу Коелю
Най-старата емоция в света може да е тази да бъдеш развълнуван; но да го опишеш - само да го назовем - трябва да е било като да се опитваш да хванеш нещо невидимо.
Никол Краус
Склонен съм към завист. Това е една от трите ми емоции по подразбиране, като другите са алчност и ярост. Аз също съм изпитвал състрадание и щедрост, но само мимолетно и обикновено докато съм пиян, така че имам малко памет.
Огастин Бъроуз
Баналичният отговор е, че всичко е вярно, но нищо от това не се е случило. Това е емоционално вярно, но събитията, сюжетът, разказът не са верни за моя живот, въпреки че съм изпитал повечето от емоциите, изпитани от героите в пиесата.
Патрик Марбър
Емоциите ми губят сила, когато се стремя да ги интерпретирам, а думите ми изглеждат много неумели.
Пиер Лоти
Защо човек трябва да има емоции, ако няма с кого да го споделя?
Анна Гавалда
Дори преди Уотъргейт и неговата оставка, Никсън бе вдъхновил противоречиви и страстни емоции.
Стивън Амброуз
Когато говорим за емоция, ние наистина говорим за колекция от поведения, които се произвеждат от мозъка. Можете да погледнете човек в пристъп на емоция и да наблюдавате промени в лицето, в стойката на тялото, в оцветяването на кожата и така нататък.
Антонио Дамазио
Вече нямаме политическо движение. Въпреки че хиляди от нас може да се съберат на митинг или шествие, в такива случаи сме обвързани от един общ интерес. Всяко усилие да се превърнат такива интереси в колективни цели обикновено се подкопава от фрагментирания индивидуализъм на нашите грижи. Похвалните цели - борба с изменението на климата, противопоставяне на войната, защита на общественото здравеопазване или санкциониране на банкерите - са обединени от нищо повече от изразяване на емоция. В нашия политически, както и в нашия икономически живот, ние сме се превърнали в потребители: избирайки от широка гама от конкуриращи се цели, ни е трудно да си представим начини или причини да ги комбинираме в едно съгласувано цяло. Трябва да се справим по-добре от това.
Тони Джъд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
18
Следваща