Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Емоция" - страница 10
Някой със свеж ум, който не е обусловен от възпитанието и околната среда, несъмнено би погледнал към науката и мощния редукционизъм, който тя вдъхновява като преобладаващо по-добрия начин на разбиране на света, и несъмнено би презрял религията като сантиментално пожелателно мислене. Не би ли същият този чист ум да види и опитите за съвместяване на науката и религията, като пренебрегва свеждането на сложното до простото като опити, ръководени от сбъркани настроения и интелектуално нечестни емоции?
Питър Аткинс
Да срещнеш себе си и да споделиш емоции, болка, история, радост и смях един с друг е може би най-лечебното преживяване.
Пол Холмс
От гледна точка на продуцентите, най-лошото, което може да направи телевизията е да ви вдъхнови или предизвика. Заради тези две ужасни емоции вие можете да станете, да излезете от хола и да пропуснете близкият рекламен блок.
Райън Холидей
Чрез превозното средство на нашите емоции умът, тялото и духът ни изпращат сигнали, че нещо трябва да се промени.
Ранди Тарън
Емоциите, които изпитваме, винаги са продукт на нашите мисли или оценки.
Рафаел Сантандреу
Метафората е неудобна, но емоцията по своето естество не ви оставя по-мащабируем подход.
Рейчъл Хартман
Като цяло твърде често хората заместват мненията с факти и емоции с анализ.
Андрю Гроув
Наред с други неща, невропластичността означава, че емоции като щастие и състрадание могат да се култивират по същия начин, по който човек може да се научи чрез повторение да играе голф и баскетбол или да владее музикален инструмент и че такава практика променя дейността и физическите аспекти специфични мозъчни области.
Андрю Уейл
Стигнах до този извод: ако "сантименталността" е мързелива емоция, то самият термин е мързелива критика.
Андрю Шон Гриър
Каза ми, че когато погребваш емоции по този начин, само ги ядосваш... правиш ги по-силни, защото ги погребваш живи. Те не харесват това и един ден ще се уверят, че и на вас не ви харесва.
Роб Търман
Икономиката е (сега) за емоцията и психологията.
Робърт Шилър
Ние изпитваме същите емоции към нашите идеи, както и за реалния свят, поради което можем да плачем, докато четем книга, или да се влюбим във филмови звезди.
Роджър Ебърт
Германските евреи не показват емоциите си публично.
Рут Уестхаймер
Понякога има такава красота в неудобството. Има любов и емоция, които се опитват да изразят себе си, но в даден момент това просто се оказва неудобно. Има ли логика в това?
Рута Сепетис
Ако всичко, което музиката правеше, беше да съживява миналото, това би било добре. Можете да се скриете в музиката и да я оставите да възвърне спомени за неща, които са били. Но музиката е алчна и иска повече от сърцето ви от това. То изисква бъдещето, вашето бъдеще. Музиката иска остатъка от живота ти. Така че не можете да сте спокойни. Във всеки момент от нищото може да се появи песен, която да ви разтърси, да предизвика емоциите ви, да съсипе живота ви.
Роб Шефийлд
Светогледът на човек, неговите емоции влияят върху временното тяло повече от физическите постъпки.
С. Н. Лазарев
Всички сме убийци по душа; човек, който никога не е изпитвал в душата си страстно желание да убие някого, е лишен от емоции.
С. С. Ван Дайн
Когато посещавах приятеля си октопод, Октавия, в аквариума на Нова Англия, обикновено тя ме поглеждаше в лицето, притичваше да ме види и почервеняваше от емоция, когато ме хващаше в пипалата си. Често, когато я галех, тя побеляваше под допира ми, с цвета на отпуснат октопод.
Сай Монтгомъри
...помислете за многото начини за провал, които очакват поета, който превръща собственото си съзнание за емоции в предмет на стихотворение, вместо самата емоция.
Саймън Блекбърн
Митът е мощен медиум, защото говори с емоциите, а не с главата. Премества ни в зона на мистерия.
Сам Шепърд
Като разберете как вашите мисли влияят на вашата енергия и емоции, можете да направите по-просветени избори и да внесете по-голяма яснота и магнетизъм в деня си.
Сандра Ан Тейлър
За да изпитаме любовта, трябва да влезем вътре. Когато изпиташ истинска любов, изпадаш в състояние, което не може да се опише. Вие сте изпълнени с радост, която надхвърля всички емоции. Истинската любов е любовта към вътрешното Аз.
Свами Муктананда
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
18
Следваща