Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разбиране" - страница 6
Ако животът първоначално не е смислен, тогава разбирането като цяло е невъзможно.
Пол Рикьор
Освен значението си за много клонове на науката, знанието за океаните има практическа стойност за човечеството. Интелигентното развитие на нашата риболовна индустрия, полагането на океански кабели, правилното изграждане на пристанищни съоръжения, океанската търговия и навигация, както и дългосрочното прогнозиране на времето, всичко това зависи от разбирането на океана.
Пол Шумейкър
Произхождам от семейство ченгета и всички те споделят това разбиране, че поставят живота си на линия.
Райън Рейнолдс
Моята мисия в Гугъл е да развивам разбирането на естествения език с екип и в сътрудничество с други изследователи в Гугъл.
Рей Кързуайл
Работя върху изкуствения интелект. Всъщност естествено разбиране на езика, което е да накарате компютрите да разберат значението на документите.
Рей Кързуайл
Тъй като интелигентният избор на публични политики изисква както техническо разбиране, така и чувствителност към включените ценности, в съвременните демократични страни се е развила форма на специализирана интелектуална дейност, която има тенденция да комбинира двата аспекта на политиката.
Робърт Дал
Но аз се справям с тази медитация и чрез разбирането съм поставена на планетата, за да служа на човечеството. Трябва да си напомням да живея просто и да не прекалявам, което е постоянна битка в един материален свят.
Сандра Сиснерос
Основният дълг на човека е да събуди разбирането на вътрешното си аз и да познае собственото си истинско вътрешно величие. След като разбере истинската си стойност, той може да разбере стойността на другите.
Свами Муктананда
Семантиката е за отношението на думите към мислите, но също така и за отношението на думите към другите човешки проблеми. Семантиката е за отношението на думите към реалността - начинът, по който говорителите се ангажират със споделено разбиране на истината и начина, по който техните мисли са закотвени към нещата и ситуациите в света.
Стивън Пинкър
Справедливостта се основава на разбиране на всички обстоятелства.
Торнтън Уайлдър
Традиционното образование е основано на факти, числа и изпити, а не на истинско разбиране на материала и получаване на навици за използването им в реалния живот.
Уил Смит
Разтревожен съм, когато виждам, че мнозинството от така наречените християни имат толкова малко разбиране за истинската природа на вярата, която изповядват. Вярата е толкова важна тема, че не трябва да я пренебрегваме поради разсейването или забързания ритъм на живота ни.
Уилям Уилбърфорс
Почти всички аспекти на живота са конструирани на молекулярно ниво и без разбиране на молекулите можем да имаме само много схематично разбиране за самия живот.
Франсис Крик
Приемането и неговият аналог, разбирането, са от решаващо значение за постигане на хармония в отношенията. Това е свещена любов, най-висшата форма на любов и като повечето неща, към които си струва да се стремите в живота, изисква търпение, ангажираност, лична отговорност и практика.
Ариел Форд
Живото тяло е интелигентно отвъд нашето разбиране; то е неразбираемо интелигентно.
Харви Дайамънд
Миграцията обаче не беше единственото неприятно преживяване, което преживях. Роден съм и живях в страна, управлявана от брутален диктатор, чиито войни никога не са свършвали, и от ранна възраст бях страстен към разбирането на света чрез познание.
Хасан Бласим
Жените са по-добри в разчитането на езика на тялото навсякъде по света. В интерес на истината, той е свързан с женския хормон естроген. Жените са по-добри в разбирането на тона на гласа, четенето на лицето ви, позата и жеста ви.
Хелън Фишер
Мисля, че всяка роля, която трябва да играете, не толкова преобразява, но обичам да го мисля като разбиране на психологията на друг герой.
Хюго Уивинг
Търсим пълно, последователно и просто разбиране на реалността. Като се има предвид това, което знаем за Вселената, изглежда няма причина да се позоваваме на Бог като част от това описание.
Шон Карол
Преподаването се нуждае от екосистема, която подкрепя практика, основана на доказателства. Ще са необходими по-добри системи за по-широко разпространение на резултатите от изследванията, но също така и по-добро разбиране на изследванията, така че учителите да могат да бъдат критичен потребител на доказателства.
Бен Голдейкър
Размисълът е само частично разбиране на истината, ако не се превърне на практика в ангажименти за общото благо и справедливостта. Истината не е просто абстракция, а нещо, което трябва да се направи и се схваща само когато това се осъзнае.
Адолфо Перес Ескивел
Ако противникът е по-силен, твоите действия трябва да излизат извън пределите на неговите разбирания.
Бернар Вербер
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
18
Следваща