Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разбиране" - страница 5
Консерваторите нямат разбиране за съвременния капитализъм. Те имат изкривено разбиране за традиционните ценности, за които твърдят, че ги защитават.
Кристофър Лаш
Науката е търсенето на истината, това е усилието за разбиране на света: то включва отхвърляне на пристрастие, догма, откровение, но не и отхвърляне на морала.
Лайнъс Полинг
Мисля, че разбирането на ролята на пазарите наистина помогна за напредване на ценностите на предприемачеството. Тя помогна за формирането на дискусии в обществената политика по най-различни начини.
Ларс Питър Хансен
Западният поет и писател на романтика има точно същите трудности при разбирането на източните теми, както и вие при разбирането на западните теми.
Лафкадио Хърн
Компютрите са великолепни инструменти за реализиране на нашите мечти, но никоя машина не може да замени човешката искра на дух, състрадание, любов и разбиране.
Луис В. Герстнер
Ако хората могат да направят оръжията толкова ужасни, че да накарат мисълта за глобална война да включва и представата за самоубийство, с основание бихте си помислили, че човешката интелигентност и разбирания вклюват също и възможността да се намери мирно решение.
Дуайт Айзенхауер
Опитът би трябвало да ни научи да бъде най-вече нащрек в защита на свободата, когато целите на правителството са благотворителни. Хората, родени на свобода, са по рождение приучени да отблъскват посегателствата спрямо свободата, идващи от злорамерени владетели. Най-големите опасности на свободата обаче се крият в коварното посегателство от страна на усърдни хора, които са добронамерени, но без разбиране.
Луис Брандайс
Изглежда никаква доброта не може да отиде по-далеч от справедливостта – иначе рискуваме да наложим лъжливо разбиране за добротата. Но ние трябва да сме благодарни на справедливия човек за това, че е бил справедлив, защото справедливостта е нещо прекрасно...
Симон Вейл
Интересът не обвързва нациите, дори понякога ги разделя. Но съчувствието и разбирането ги обединяват.
Удроу Уилсън
Това, което е уникално, избягва всяко разбиране.
Марсел Жуандо
В тази страна има нещо, което е толкова противоположно на разбирането на сложността на децата.
Морис Сендак
Моите композиции възникнаха от разбирането ми за музиката и болката ми; тези от тях, които сами пораждат болка, изглежда са направили света най-малко щастлив.
Франц Шуберт
Трябва да променим нашата етика и нашата финансова система и целия ни начин на разбиране на света. Трябва да е свят, в който хората живеят, вместо да умират; устойчив свят. Може да е страхотно.
Вивиан Уестууд
Естествено съм оптимист, но моята основа за надежда се корени в разбирането ми за човешката природа.
Ал Гор
Истината е лесна за разбиране, когато се разкрие, но главното е да се разкрие.
Галилео Галилей
Разбирането на отношенията, страха, удоволствието и скръбта е да се въведе ред във нашата къща. Без ред не можете да медитирате.
Джиду Кришнамурти
Иска ми се да мога да напиша книга, която да се чете, докато съществува нашата цивилизация... Бих я оценил много по-високо от всеки бизнес успех, ако мога да допринеса за разбирането на света, в който живеем или, по-добре все пак, ако мога да помогна за запазването на икономическата и политическата система, която ми позволи да процъфтявам като участник.
Джордж Сорос
Диалектиката не отрича силогизма, но ни учи да комбинираме силогизми по такъв начин, че да доближим разбирането си до вечно променящата се реалност.
Лев Троцки
Егото трябва да бъде в състояние да слуша внимателно и да се отдаде, без по-нататъшен план или цел, на този вътрешен порив към растеж. Хората, живеещи в култури, по-сигурно вкоренени от нашата, имат по-малко проблеми с разбирането, че е необходимо да се откажат от утилитарната нагласа на съзнателното планиране, за да се направи път за вътрешното израстване на личността.
Мари-Луиз фон Франц
Животът е пълен с трудни решения и нищо не ги прави лесни. Но най-лошите са наистина вашите лични коани, а измъчващата амбивалентност е просто усещането за издигане на сатори. Опитайте, доверете се, опитайте и се доверете отново и в крайна сметка ще почувствате как умът ви променя фокуса си към ново ниво на разбиране.
Марта Бек
Състрадателното и уважително приемане на другите е възможно, доколкото човек има достъп до разбиране и приемане на собствената си личностна динамика.
Нанси Макуилямс
Колкото повече изучава историята на сградата на американската нация, толкова по-ясно става, че може да бъде справедливо описан като лабораторен експеримент в разбирането и решаването на световните проблеми на утрешния ден.
Никълъс Мъри Бътлър
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
18
Следваща