Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разбиране" - страница 17
Учените постигнаха изключителен напредък в разбирането на мозъка и неговите разстройства.
Кей Редфийлд Джеймисън
Сложността на това, което ни се дава в живота, е огромно и отвъд разбирането.
Кей Редфийлд Джеймисън
Без разбиране и уважение дори любовта може да се превърне в капан твърде лесно.
Кей Хупър
Самоконтролът е въпрос на разбиране на границата на своята личност, а не радикална промяна на характера.
Кели Макгонигъл
Вярно е, че неразбирането и липсата на разбиране често са теми в моята фантастика, но съм благодарен за моментите, в които се постига истинско разбиране, особено между писател и читател. Това е чудотворно.
Кен Лиу
Желанието на имаш нещо много по-силно стимулира активност, отколкото разбирането за това, което е нужно да направиш.
Ким Кийосаки
Полезността на математиката ни позволява да изграждаме космически кораби и да изследваме геометрията на нашата вселена. Числата може да са първото ни средство за комуникация с интелигентни извънземни раси. Някои физици дори спекулират, че разбирането на по-високите измерения и топологията - изучаването на формите и техните взаимовръзки - може някой ден да ни позволи да избягаме от нашата вселена, когато тя завърши или в голяма топлина, или в студ, и тогава бихме могли да наречем цялото пространство-време за нашия дом.
Клифърд Пиковър
Състраданието не е състояние или емоция, а разбиране. Това е разбиране, вкоренено в класната стая на нашия живот и сърца и в истинска и честна връзка с болката и страданието.
Кристина Фелдман
Без власт знанието е безполезно. без знание вярата е тирания. Без разбиране човечеството е сляпо и без всичките четири е обречено.
Л. Е. Модезит-младши
Никога не мога да бъда това, което бях. Мога просто да я гледам със съчувствие, разбиране и известна доза страхопочитание. Отива тя с раница и се насочва към метрото или летището. Тя направи всичко възможно с очната си линия. Тя научи нова дума, която иска да изпробва върху вас. Тя се разхожда. Тя го търси.
Лена Дънам
Разбирането на природата на конфликта води до мир.
Лестър Пиърсън
Но ако искаме да останем велика империя, трябва да имаме по-голямо разбиране за сърцата и умовете на другите.
Либа Брей
Чувствам, че днес важността на ролята на баба и дядо в семейството не се оценява напълно; децата обикновено нямат възможност да се обогатят от непосредствена близост и силни взаимоотношения със своите баби и дядовци. Знам колко важни бяха тези взаимоотношения в живота ми и колко голяма част от основното разбиране, което имам за живота и неговите ценности, се корени в отношенията ми с баба и дядо ми.
Лидия Матичио Бастианич
Мога да завъртя главата си от добре изглеждащ мъж, колкото и от следващото момиче. Но секси не ме впечатлява. Умното ме впечатлява, силата на характера ме впечатлява. Но най-вече ме впечатлява добротата. Добротата, според мен, идва от усвояването на тежки уроци, от падането и вдигането на себе си. Идва от преживели провал и загуба. Предполага разбиране на човешкото състояние, прощава многобройните му недостатъци и странности. Когато видя това в някого, това ме изпълва с възхищение.
Лиса Ангър
Метафизичната спекулация е независима от физическата валидност на самия Голям взрив и е без значение за нашето разбиране за него.
Лорънс M. Краус
Истинският празник има мистерии в своите компоненти, някои лесно разбираеми, други трудни за разбиране. Неговите ястия се говорят на езици, които могат да объркат високоучения човек, но скромен готвач трябва да ги разпознае всички.
Лорънс Норфък
Военната история е от съществено значение за разбирането на всяка история и освен това е ужасяващо и отрезвяващо изследване на реалностите на човешката природа - защото да, за мен такова нещо съществува и историята наистина го доказва.
Лорънс Озбърн
Документалният филм е чудесен начин да се помогне на хората да разберат, защото по някакъв начин, когато човек може да види хората, които участват, той придава определена непосредственост и разбиране, което е трудно да се получи на страницата.
Лорънс Райт
Защо толкова безсмислено злоупотребяваме с нашата планета, единственият ни дом? Отговорът на това се крие във всеки от нас. Ето защо, ние ще се стремим да постигнем разбиране, че ние – всеки един от нас – сме отговорни не само за себе си, нашето семейство, нашия футболен отбор, нашата страна или нашия собствен вид; че в живота има нещо повече от тези неща. Че всеки от нас също трябва да върне естествения свят на правилното му място в живота си и да осъзнае, че това не е някакъв възвишен идеал, а жизненоважна част от нашето лично оцеляване.
Лорънс Антъни
Прекарах две години в Кайро и почувствах известна неотложност да се опитам да разбера региона и конфликта тук, по скромния начин, по който един журналист може да се опита да хвърли малко разбиране и просветление върху регион, който е дълбоко противоречив, и конфликт, който има реални последици за американците.
Лорънс Райт
Но любовта между мъжа и жената никога не е била интелектуално разбиране, а сливане на две противоположни неща, амалгама от два метала, които губят характерните си качества.
Льоренс Вилялонга
Животът е загадка, а науката е инструмент за разбирането му.
М. Г. Ленард
Предишна
1
...
15
16
17
(Текуща)
18
Следваща