Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оръжие" - страница 7
Ненасилието е нещо много мощно и силата зад него не е оръжия, а подкрепата на хората.
Арун Ганди
Всички държави с ядрено оръжие сега трябва да признаят, че това е така, и да обявят - под формата на договор -, че никога няма да бъдат първите, които използват ядрени оръжия. Това би отворило пътя към постепенното, взаимно намаляване на ядрените арсенали, до нула.
Юзеф Ротблат
Всъщност още първата резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации - приета единодушно - призова за премахване на ядреното оръжие.
Юзеф Ротблат
Всъщност целият човешки вид е застрашен от ядрени оръжия или чрез други средства за унищожаване на едро, които вероятно ще доведат до по-нататъшен напредък на науката.
Юзеф Ротблат
Много преди да бъде признат ужасяващият потенциал на надпреварата с оръжия, имаше широко разпространено инстинктивно отвращение от ядрени оръжия и силно желание да се отървем от тях.
Юзеф Ротблат
Основната задача беше да се спре състезанието с оръжия, преди да доведе до пълна катастрофа. След краха на комунизма и разпадането на Съветския съюз обаче, всяка причина за ядрено оръжие изчезна.
Юзеф Ротблат
Това е реалността на ядрените оръжия: те могат да предизвикат световна война; война, която за разлика от предишните унищожава цялата цивилизация.
Юзеф Ротблат
Казват ни, че притежаването на ядрено оръжие - в някои случаи дори тестване на тези оръжия - е от съществено значение за националната сигурност. Но този аргумент може да бъде направен и от други страни.
Юзеф Ротблат
Затова моля ядрените сили да се откажат от остарялото мислене на периода на Студената война и да хвърлят нов поглед. Преди всичко, апелирам към тях да имат предвид дългосрочната заплаха, която ядрените оръжия представляват за човечеството, и да започнат действия за тяхното премахване.
Юзеф Ротблат
Моето най-добро оръжие е устата ми... и аз имам микрофон!
Брайън Молко
Планините имат правила. те са строги правила, но те са налице и ако ги спазвате, сте в безопасност. Планината не е като хората. Планината е искрена. Оръжията за завладяването й съществуват във вас, във вашата душа.
Валтер Бонати
При всяка твар е дадено оръжие за самозащита - на някого рога, на друг копита, болка или отрова, аз имам дарбата на красноречието. Докато устата ми не млъкне, най-добре е да не се забъркваш с мен.
Виктор Франкъл
Ние ще унищожаваме нашето ядрено оръжие заедно с Америка.
Виктор Черномирдин
Образованието е чудовище, когато е неравностойно, когато е изключителното наследство на един клас от обществото; защото образованието след това се превръща в контролиращата ръка на този клас, маса от механизми, осигуряване на всякакви оръжия, с които управляващата класа се бори с другия клас, който е обезоръжен.
Гракх Бабьоф
Болката е оръжие. По-добро оръжие от повечето, защото не изглежда като такова.
Деб Калети
Аз гледам на китарата като на оръжие, а не като четка за рисуване!
Дейв Мъстейн
Пропагандата е оръжие, с което Конфедерацията владее най-добре и е най-тежката. Това е техният чук. И когато всичко, което имате, е чук, тогава всичко изглежда като пирон.
Джеф Груб
Наземните мини се отличават, защото след като бъдат засети, след като войникът се отдалечи от оръжието, наземната мина не може да направи разлика между войник или цивилен - жена, дете, баба, която излиза да събира дърва за приготвяне на семейната храна.
Джоди Уилямс
Отците-основатели не вярваха, че основната цел на оръжията им е да ловуват патици, а да поддържат правителството в съответствие в рамките на Конституцията. Отците основатели казаха, че въоръжените граждани са опора срещу тиранин в Белия дом.
Джон Колман
Перо - не особено тежко оръжие, но с негова помощ човек може да убие себе си много по-леко, от колкото останалите хора.
Джордж Прентис
Стереотипи, те са чувствени, културни оръжия. Това е начинът, по който атакуваме хората. На художествено ниво стереотипите са ужасно писане.
Юнот Диаз
...смехът е най-страшното оръжие: със смях можеш да убиеш всичко - даже убийството...
Евгений Замятин
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
18
Следваща