Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оръжие" - страница 14
Внимателността е като микроскоп; то не е нито нападателно, нито отбранително оръжие по отношение на микробите, които наблюдаваме чрез него. Функцията на микроскопа е просто да представи ясно какво има там.
Чогям Трунгпа
Напълно недопустимо е правителството да се намесва във вътрешните работи на друго правителство и да изпраща помощ, пари и оръжия на хората, които са против определен режим в друга държава.
Ширин Ебади
Санкциите всъщност не са икономическо оръжие.
Аун Сан Су Чи
Ако ми кажете кога Бог позволява на християнин да остави настрана оръжията си, аз ще ви кажа кога Сатана е престанал да изкушава. Като старите рицари по време на война, ние трябва да спим със закопчан шлем и броня, тъй като главният измамник ще сграбчи първия ни час без охрана, за да ни направи своя плячка. Господ да ни пази бдителни през всички сезони и да ни даде окончателно бягство от челюстта на лъва и лапата на мечката.
Чарлс Х. Спърджън
След като съм преподавал курсове по икономика в частни професионални училища и университети, винаги съм имал проблем с БВП като мерило за просперитет. БНП се подобрява чрез увеличаване на съмнителни дейности като консумация на цигари и производство на оръжия. Освен това, значителното увеличение на автомобилните произшествия ще се отрази благоприятно на БНП, тъй като ще доведат до повече погребения, посещения в болница, ремонти на автомобили и покупки на нови автомобили.
Ърни Зелински
Що се отнася до твърдението, че ядрените оръжия предотвратяват войните, колко още войни са необходими, за да се опровергаят тези аргументи? Десетки милиони са загинали в многото войни, които се водят след 1945 година.
Юзеф Ротблат
Това означава, че единствената функция на ядрените оръжия, докато съществуват, е да възпират ядрена атака.
Юзеф Ротблат
В заключение, няма доказателства, че свят без ядрено оръжие би бил опасен свят. Напротив, това би бил по-безопасен свят, както ще покажа по-късно.
Юзеф Ротблат
Краткосрочната ми визия е премахването на ядрените оръжия. Моята дългосрочна визия е премахването на войната.
Юзеф Ротблат
По-късно един севернокорейски войник ще си припомни приятел, на когото е била дадена машинка за подстригване на нокти, произведена в Америка, и я показваше на приятелите си. Войникът отряза няколко пирона, възхити се от острите, чисти ръбове и се учуди на механиката на този прост предмет. Тогава той разбра с потъващо сърце: Ако Северна Корея не можеше да направи толкова фина нокторезачка, как може да се конкурира с американските оръжия?
Барбара Демик
През 90-те години САЩ предложиха да помогнат на Северна Корея с нейните енергийни нужди, ако тя се откаже от програмата си за ядрено оръжие.
Барбара Демик
Първото нещо, за което се сеща, е оръжието, убивайки своите събратя. Второто нещо е силата.
Бен Бова
Най-мощното оръжие на французите, което все още представлява заплаха за всички страни и ги държи в ръцете на заплахата, се крие в убеждението, че те са в състояние да вдъхновят целия свят: действат в името на свободата и на доброто за народа.
Адам Йежи Чарториски
Политическото мнение трябва да се изразява с помощта на гласуване, а не с помощта на оръжия.
Бенямин Нетаняху
Визията е най-мощното оръжие в арсенала на лидера.
Бил Хайбълс
В оръжията няма вълшебна сила. Мечът може да бъде използван както за добри, така и за лоши дела. Всичко зависи от това, на кого той принадлежи.
Брайън Джейкс
Ласкателството е най-вярното оръжие.
Василий Ян
Щастието беше едно оръжие, което силните не можеха да отнемат.
Виктор дел Арбол
Сълзите не са оръжието на жените, а тяхното оръжие е искрената усмивка..
Гакт Камуи
Според мен правото на носене на оръжие е в Конституцията е по три основни причини: самозащита, защита на общността и защита от тирания.
Глен Бек
Пазете се от по-мощни оръжия. Те често нанасят толкова много щети на душата ви, колкото и на вас, враговете.
Грег Кокс
Който е казал, че писалката е по-силна от меча, очевидно никога не е срещал автоматични оръжия.
Грейг Бек
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
18
Следваща