Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Усилие" - страница 4
Много осъзнавам факта, че се полагаха усилия да се разруши съзнанието ми, защото бях лишен от книги, лишен от всякакви средства за писане, лишен от човешко общуване. Никога не знаеш колко много ти трябва, докато не се лишиш от него.
Уоле Шоинка
Поезията е усилие на недоволния човек да намери удовлетворение чрез думи.
Уолъс Стивънс
Верността, която може да се поддържа само с цената на големи усилия, не е по-добра от предателство.
Франсоа дьо Ларошфуко
В демокрацията едната партия харчи всичките си усилия, за да докаже, че другата не е в състояние да управлява страната - и обикновено и двете успяват да направят и двете.
Хенри Луис Менкен
Не съм си представял, че втората половина от живота ми ще бъде изразходвана за усилия за предотвратяване на смъртна опасност за човечеството, създадена от науката.
Юзеф Ротблат
Но аз щях да изпълнявам много по-големи неща, ако правителството не винаги се противопоставяше на моите усилия и се поставях в други ситуации, които биха били подходящи за моя талант.
Адам Вайсхаут
Компютрите са изключително полезни и невероятни за множество научни области, но за мен, що се отнася до създаването, те са недостатъчни и бавни. Следователно всичките ми усилия са да стоя далеч от този звяр.
Вангелис
Способността ни да възприемаме света около нас изглежда толкова без усилие, че сме склонни да го приемаме за даденост.
Вилаянур Рамачандран
20% усилия дават 80% резултат, а останалите 80% усилия - само 20% резултат.
Вилфредо Парето
Е, всяко усилие да увеличите максимално потенциала и способностите си е нещо добро.
Даниъл Голман
Хората биха могли рационално да решат, че продължителните връзки отнемат твърде много време и усилия и че биха предпочели да правят други неща. Но повечето хора се страхуват от отхвърляне.
Албърт Елис
Великото изкуство се ражда с велики усилия.
Джаред Лето
Но очевидно е, че нашите бащи, чиито усилия са засадили тези големи и проспериращи градове по някогашните самотни пътеки на нашата широка земя, са получили всички основи на цивилизацията като наследство от своите европейски предци.
Джеймс Хенри Брестед
Самата борба е най-важна. Трябва да се стремим да бъдем повече, отколкото сме. Няма значение, че няма да постигнем крайната си цел. Усилието само по себе си носи собствена награда.
Джийн Родънбери
В усилията за промяна културата е на последно, а не на първо място.
Джон П. Котър
Тези груби скици, които се раждат в един миг в разгара на вдъхновението, изразяват идеята на своя автор с няколко щриха, докато от друга страна прекалено много усилия и старание понякога отнемат жизнеността и силите на онези, които никога не знаят кога да спрат.
Джорджо Вазари
Младите господа с литературни стремежи обикновено започват ново университетско списание, което за остроумие и острота е предназначено да засенчи всички подобни предишни усилия и аз не бях изключение по въпроса за този популярен гамбит.
Е. Ф. Бенсън
Подчертавам в него [моя ориентализъм] съответно, че нито терминът Ориент, нито концепцията на Запада нямат онтологична стабилност; всеки от тях се състои от човешки усилия, частично утвърждаване, частично идентифициране на другия.
Едуард Саид
Въпросът дали дългите усилия за прекратяване на войната могат да успеят без друга голяма конвулсия, предизвиква не само ума ни, но и чувството ни за отговорност.
Емили Грийн Болч
Понятието "система" придоби централно значение в съвременната наука, обществото и живота. В много области на усилията се подчертава необходимостта от "системен подход" или "системно мислене", възникват нови професии, наречени "системно инженерство", "системен анализ" и други подобни, и не може да има съмнение, че това тази концепция бележи истинско, необходимо и последващо развитие в науката и светогледа.
Ервин Ласло
Ако вземете всички фабрики в света днес, те биха могли да направят всички части, необходими за изграждането на повече фабрики като тях. И така, в известен смисъл днес имаме самовъзпроизвеждаща се индустриална система, но ще са необходими огромни усилия за копиране на това, което вече имаме.
Ерик Дрекслер
Разбира се, вярвам, че въображаемата архитектура може да промени живота на хората, но ми се иска да е възможно част от усилията, които влагаме в амбициозни музеи и галерии, да бъдат насочени към основните архитектурни градивни елементи на обществото.
Заха Хадид
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
19
Следваща