Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Компания" - страница 7
Само в интимно общение със самота човекът може да открие себе си. Самотата е добра компания и моята архитектура не е за онези, които се страхуват или я отбягват.
Луис Бараган
Светът е пълен с изпълнителни директори, които смятат, че само защото пишат бележка, или пишат писмо в годишен отчет, или изнасят малка видео реч, която се изпраща из компанията, те смятат, че това наистина ще засегне служителите.
Луис В. Герстнер
Когато производствена компания в Испания търси решение на проблем от IBM, те очакват от нас да донесем най-доброто от IBM в световен мащаб, а не само опита на IBM Испания.
Луис В. Герстнер
Не искам да поставям американски компании в положение, в което техните конкуренти се държат по начин, който е несъвместим с начина, по който се изисква да се държат. Това не е нито честно, нито ще реши проблема.
Майк Помпео
Поради подкрепата на Иран за тероризма, неуважението към правата на човека и разпространението на ядрено оръжие, от десетилетия е под санкции на САЩ и международни санкции, а компаниите са глобени с милиарди за заобикаляне на тези санкции.
Майк Помпео
Така че компаниите трябва да са много шизофренични. От една страна, те трябва да поддържат приемственост на стратегията. Но те също трябва да са добри в непрекъснатото подобряване.
Майкъл Портър
Знаете ли, питат ме: ако бях на пустинен остров и не познавах никого, който да е виждал онова, което съм написал, бих ли продължил да пиша. Отговорът ми е най-категорично "да". Бих продължил да пиша, заради компанията. Защото създавам един въображаем – винаги е въображаем – свят, в който бих желал да живея.
Уилям Бъроуз
Добрите маниери или истинската учтивост е изкуството хората да покажат каква е връзката между външните знаци и онова, което е в тях. То идва от добрия усет и се развива от добрата компания. И трябва да се усвои от практиката, а не от книгите.
Стоунуол Джаксън
Ако ръководителят на компанията е руски гражданин, той не може да получава по-малко от своя заместник. Важно е да няма мътнини, всичко да е прозрачно, обяснено на гражданите и тогава всичко ще е ясно.
Владимир Путин
По-добре да бъдеш сам, отколкото в лоша компания.
Марио Варгас Льоса
Успокоих чувствата си към други компании, които изпълняват моите произведения. Никога по принцип не съм бил против моите балети да се танцуват от други компании. По-скоро е, че ни липсват време, пространство и пари, за да гарантираме, че те са направени добре. За мен единственият грях е посредствеността.
Марта Греъм
Не знам нищо което да е по-сгряващо, от горещата храна, чаят и добрата компания.
Робин Хоб
Интернет е станал велик понеже, той е открит за всички, няма компания, която да го контролира.
Сергей Брин
Да ръководиш такава компания винаги е голям стрес. Но аз се занимавам със спорт.
Сергей Брин
Да станеш актьор е просто. Умението да не се стесняваш да пикаеш в голяма компания - това вече е нещо.
Уилям Дефо
Компанията трябва да се разглежда като разгръщащ се филм, а не като неподвижна снимка.
Уорън Бъфет
Трябва да преобърнете много скали, за да намерите тези малки аномалии. Трябва да намерите компаниите, които са извън картата - далеч от картата.
Уорън Бъфет
Компаниите се развиват само ако държавата не се намесва по френски начин. Ако напротив, определена степен на икономическа свобода беше правило, капитализмът се настани твърдо и се приспособи към всички административни странности и трудности.
Фернан Бродел
Профсъюзите нарушават правата на собственост на собствениците на компании.
Бари Голдуотър
Компаниите, които се фокусират единствено върху конкуренцията, в крайна сметка ще умрат. Тези, които се фокусират върху създаването на стойност, ще процъфтяват.
Едуард де Боно
Солидното богатство на застрахователните компании и успехът на тези, които организират хазарт, са някои индикации за печалбите, които трябва да се извлекат от ефективното използване на случайността.
Едуард де Боно
Мисля, че трябва да прекратим трайно достъпа до интернет на всяка компания, която изпраща три погрешни известия за авторски права. Три удара и си навън, приятелю.
Кори Доктороу
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
19
Следваща