Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Компания" - страница 6
Ако компаниите ни казват повече, търговията с вътрешна информация ще струва по-малко.
Джеймс Суровецки
Изглежда, че желанието за преоткриване възниква най-често, когато компаниите чуят призива на сирената за синергия и започнат да се разширяват извън основния си бизнес.
Джеймс Суровецки
В борбата между капитала и труда капиталът по-често печели, защото истинският източник на стойност за повечето компании в исторически план е бил твърдите активи, които те са притежавали и контролирали.
Джеймс Суровецки
Моето мнение е, че всяка компания изисква дългосрочен изглед.
Джеф Безос
Ако правите неща, където знаете отговора предварително, вашата компания си отива.
Джеф Безос
Никога не знаете кога нова работа няма да изпадне или обстоятелствата се променят и ще искате да се върнете към предишната си компания. Аз самият съм направил това. Макар да си гореща глава за напускане на работа по това време може да изглежда задоволително, просто не е много вероятно да ви служи добре в дългосрочен план.
Александра Левит
Трудно е да направите нещо радикално ново, освен ако не сте в сърцето на една компания.
Джони Айв
Ако работите за и в крайна сметка ръководите компания, разберете, че компаниите имат множество заинтересовани страни, включително служители, клиенти, бизнес партньори и общности, в които работят.
Дон Тапскот
Има цяло поколение млади хора, които са изправени пред така нареченото "възстановяване без работа". Необходимостта е майката на изобретението. Те са навсякъде по света и създават нови компании.
Дон Тапскот
Технологиите се отдалечиха от споделянето и към собствеността. Това напълно подхожда на софтуерните и хардуерните компании: Те създават нови, раздути програми, които изискват повече дисково пространство и процесорна мощ. Купуваме по-големи, по-бързи компютри, които след това изискват по-сложни операционни системи и т.н.
Дъглас Рушкоф
Не е нужно да измисляте колелото, но може да искате да сте компанията, която измисля джантите.
Ем Си Хамър
Политиците говорят за равнопоставеност на заплатите, но баща ми го е превърнал в практика в своята компания през цялата си кариера. Той ще се бори за равно заплащане за равен труд и аз също ще се боря за това, точно до него.
Иванка Тръмп
... винаги е било трудно за нас да водим проверен живот като корпорация. Винаги съм чувствал, че една компания има отговорността да не чака правителството да й каже какво да прави или да чака потребителя да й каже какво да прави, но веднага щом установи, че прави нещо нередно, спрете да го правите.
Ивон Шуинар
Това, което не осъзнават, е, че не съм в бизнеса да правя дрехи. Не съм в бизнеса да печеля повече пари за себе си, за бога. Това е причината Патагония да съществува - да приложи в действие препоръките, за които прочетох в книгите, за да избегна срив в околната среда. Това е причината да се занимавам с бизнес - да се опитаме да изчистим собствения си акт и да се опитаме да повлияем на други компании да постъпят правилно, и да се опитаме да повлияем на нашите клиенти да постъпят правилно. Така че няма да се променяме.
Ивон Шуинар
Хитлер беше непристъпен и непробиваем дори за тези в близката му компания.
Иън Кършоу
Ако намалим социалния живот до възможно най-малката единица, ще установим, че няма социален живот в компанията на един.
Йежи Кошински
Една компания може да похарчи стотици хиляди долари за защитни стени, системи за откриване на проникване и криптиране и други технологии за сигурност, но ако нападателят може да се обади на едно доверено лице в рамките на компанията и този човек се съобразява и ако нападателят влезе, тогава всичко това парите, изразходвани за технологии, по същество се прахосват.
Кевин Митник
Боклукът може да предостави важни подробности за хакерите: имена, телефонни номера, вътрешен жаргон на компанията.
Кевин Митник
Доверявам се на онлайн банкирането. Знаеш ли защо? Защото, ако някой проникне в акаунта ми и измами компанията ми за кредитна карта или онлайн банковата ми сметка, познайте кой поема загубата? Банката, не аз.
Кевин Митник
Аз съм експерт по дело, което е обжалвано за човек, за който се твърди, че е присвоил изходен код от голяма, голяма компания - той всъщност е работил там и след това очевидно са го намерили на лаптопа му по-късно.
Кевин Митник
Когато нападателят се провали с един човек, той често отива при друг човек. Ключът е да докладвате за атаката на други отдели. Работниците трябва да знаят да се държат така, сякаш се съгласяват с това, което хакерът иска и да водят изобилие от бележки, така че компанията да знае какво се опитва да намери хакерът.
Кевин Митник
Наемат ме от компании, за да проникна в техните системи и да проникна във физическите им съоръжения, за да намеря дупки в сигурността. Успеваемостта ни е 100%; винаги сме намирали дупка.
Кевин Митник
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
19
Следваща