Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Момиче" - страница 18
Отглеждането на млада жена ще бъде едно от най-досадни, възхитителни, изтощителни и изпълняващи неща, които някога ще правите. Понякога всички в един и същи ден. Работата е достатъчно трудна дори при най-добрите условия и всеки, който върши тежка работа, заслужава подкрепа. Когато получим тази подкрепа, когато разберем развитието на турнето, което е юношеството, ние наистина можем да се наслаждаваме и да даваме възможност на нашите момичета.
Лиса Дамур
У дома няма среден път. Ти си мъж или си жена. Между тях няма. Съобразяваш се или се криеш. Съобразяваш се или грешиш. Ако се обличаш като момиче, значи трябва да си момиче, изцяло момиче, а ако някоя част от теб не е, това не е добре.
Лори Франкел
Аз съм почти истинско момиче през цялото пътуване до дома. Отидох на закусвалня. Пих горещ шоколад и ядох пържени картофи. Говорих с един човек известно време. Засмя се няколко пъти. Малко като кънки на лед за първи път, клатушкане, но го направих.
Лори Халсе Андерсен
Просто момиче, застанало пред момче, молейки го да я обича?
Лорън Блейкли
Тезаурусът е най-удовлетворяващият любовник на момичето.
Лорън Блейкли
По душа съм момиче от осемнадесети век. Нямам нищо против да бъда оставен в Лондон през 1715 година, в разгара на цялата драма на хановерското наследство.
Лорън Уилиг
Всяко младо момиче иска да бъде принцеса. След това, когато намерите такъв в реалния живот, е много лесно да си представите себе си в тази роля.
Лорън Уилиг
Смешно е как можеш да преминеш от мразене към момиче към това да я харесваш, може би да я харесваш много, само защото проявява малък интерес към теб.
Луис Сакър
Ето нещото: не съм прекрасна Аз съм красива. Ще си позволя толкова. Красива. Но аз не съм момичето, за което копнеят момчетата.
Майкъл Грант
Момичето се намръщи и прегърна по-силно котката. Това е специална котка, не като другите. Той непрекъснато замръзва и е хвърлен в свят, в който е все по-силен и по-силен. Той ли е виновен, че се роди слаб? Той ли е виновен, че изобщо се е родил?
Ана-Мария Матуте
Красотата на едно момиче е невъзможно да се познае само ако разглеждаме тялото й.
Кавабата Ясунари
Никога не съм се снимала в романтични комедии, за разлика от повечето момичета. Може би защото съм умна, хората си мислят, че не съм забавна.
Джесика Бийл
Мъжът може да живее само с мига. Но момичето узрява рано за истината, че животът не е в преходните мигове, а в трайните последици. Само дълбоките дири значат истински изживян живот. И най-вълшебният миг сякаш не е съществувал, щом не е оставил своя следа, свидетелство за истинността си. Инак по какво се отличава от един сън? Споменът за сладките мигове горчи, ако тоя спомен не се е материализирал в нещо живо, трайно, самостоятелно. И най-чудната любов не радва, ако от нея не се роди една детска усмивка, едно дръзко дело или поне една песен.
Блага Димитрова
...Любимо момиче, любима майка, любим дом, любима специалност, любими другари – всичко това е чудо и повечето хора през целия си дълъг живот не стигат дори до едно от тези насъщни неща...''
Блага Димитрова
На 14, открих момичетата. По това време танцуването беше единственият начин да прегърнеш момиче. Танцуването беше ухажване. Едва по-късно открих, че се танцува радостта. Че се танцува любовта. Че се танцуват мечтите.
Джийн Кели
Независимо от възрастта, в мъжа има повече от момчето, отколкото в жената - от момичето.
Кристина Кофта
Аз съм за живота. Заобикалям се с красиви неща. Работя усилено, за да имам по-добър живот. Тази професия ми позволява да постигна това посредством хората, които срещам. Щастлива съм – не затова, че съм момиче от кориците, – а затова, че мога да срещна всички тези хора, да изживея тези приключения, да пътувам толкова удобно. Но въпреки това все още ми е трудно. Нищо не идва лесно. Всичко, което съм спечелила, е само мое дело и на никой друг.
Леа Седу
Смеещото се момиче е наполовина покорено.
Джон Рей
Ако вечерта в ресторанта видиш мъж с момиче, което изглежда като негова дъщеря, – то не е негова дъщеря.
Хенрик Ягоджински
Искам да подкрепя младите момичета, които сега са на 20 и да им кажа: Вие не си въобразявате. Трудно e. Всичко, което един мъж, казва веднъж, вие трябва да го кажете пет пъти. В днешно време момичетата се сблъскват с различни проблеми. Аз научих, по трудния начин, че ако искам да осъществя идеи си, ще трябва да се преструвам, че тези идеи идват от мъжете. Станах много добра в това и дори сама не го забелязвах. Просто нямам его. Това не ме притеснява толкова. Просто искам всичко да е наред.
Бьорк
Нито момичето, нито котката не могат да бъдат принудени да направят нещо против волята си, особено - да се обичат.
Пол Галико
Славата е кучка! Заради нея непрекъснато се чувстваш като момиче, което минава покрай работници на строеж.
Брад Пит
Предишна
1
...
16
17
18
(Текуща)
19
Следваща