Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ситуация" - страница 2
Теорията на игрите е теория за стратегическото взаимодействие. Тоест, това е теория за рационално поведение в социални ситуации, при които всеки играч трябва да избере хода си въз основа на това, което според него може да е контра ходовете на другите играчи.
Джон Харшани
Когато ситуацията е безнадеждна, няма място за тревога.
Едуард Аби
Не се вмествай в стереотипите. Не преследвай последните моди в управлението. Ситуацията е тази, която диктува кой подход приляга най-добре за изпълнението на мисията на екипа.
Колин Пауъл
Дискретността е съвършенство на разума, наръчник за нас във всички житейски ситуации.
Уолтър Скот
С напредването на технологиите тя отново и отново обръща характеристиките на всяка ситуация. Възрастта на автоматизацията ще бъде възрастта на "направи си сам".
Маршал Маклуън
Това, което най-много ценя в живота, е способността ми да мечтая. По време на най-трудните ми моменти и сложни ситуации успях да мечтая за по-красиво бъдеще.
Ригоберта Менчу
Съвсем не съм противник на книги, където се описват необичайни хора в обичайни ситуации. Но като читател и писател са ми много по-интересни обичайни хора в необичайни ситуации.
Стивън Кинг
От известно време знам, че мога да срещна всеки мъж, когото пожелая, но това не означава, че искам да се срещна с когото и да е. Със сигурност не ми харесва да се насилвам ситуацията.
Шарън Стоун
Нашият свят е изправен пред истинска планетарна аварийна ситуация. Знам, че фразата звучи пронизително и знам, че е предизвикателство за моралното въображение.
Ал Гор
Правя разлика между маниерите и етикета - маниерите като принципите, които са вечни и универсални, етикетът като специфичните правила, които са произволни и различни в различни времена, различни ситуации, различни култури.
Джудит Мартин
Понякога ситуацията е само проблем, защото се разглежда по определен начин. Погледнато по друг начин, правилният начин на действие може да бъде толкова очевиден, че проблемът вече не съществува.
Едуард де Боно
Без значение къде живеем на планетата или колко трудно изглежда ситуацията ни, ние имаме способността да преодоляваме и надхвърляме обстоятелствата си.
Луиз Хей
Музиката дори и в най-тежки драматични ситуации трябва винаги да пленява слуха, винаги да си остава музика.
Волфганг Амадеус Моцарт
Ако сте се оказали в нелепа ситуация, от която не можете да излезете с чест, престорете се, че именно това сте искали.
Маргарет Атууд
Има ситуации в живота, от които човек може да се измъкне само с помощта на глупостта.
Франсоа дьо Ларошфуко
При оформянето на стените на града изборът на здравословна ситуация е от първостепенно значение: тя трябва да бъде на високо място, нито подложена на мъгли, нито на дъждове; неговите аспекти не трябва да бъдат нито силно горещи, нито силно студени, но умерени и в двете отношения.
Витрувий
Помни; колкото и отчайващо да изглежда ситуацията, изразходвано време за мисленето е ясно, че никога не е изгубено време.
Макс Брукс
Никога не съм виждал по-лоша ситуация от тази на младите писатели в Съединените щати. Издателският бизнес в Северна Америка е толкова комерсиализиран.
Мануел Пуиг
Единственото нещо, което липсва във всяка ситуация, е това, в което не давате.
Мариам Уилямсън
Позволяването на децата да покажат своята вина, да покажат мъката си, да покажат гнева си, изважда жилото от ситуацията.
Марта Бек
Отпускането ни помага да живеем в по-спокойно състояние на ума и помага да възстановим баланса си. Позволява на другите да бъдат отговорни за себе си, а ние да свалим ръцете си от ситуации, които не ни принадлежат. Това ни освобождава от ненужния стрес.
Мелъди Бийти
Вярвам, че трябва да разберем икономиката на ситуацията.
Минору Ямасаки
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
19
Следваща