Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отговорност" - страница 8
Където и да сте, бъдете там напълно. Ако намерите вашето "тук и сега" нетърпимо и то ви кара да сте нещастни, имате три възможности: премахнете себе си от ситуацията, променете я, или я приемете напълно. Ако искате да поемете отговорност за живота си, трябва да изберете един от тези три варианта и трябва да изберете сега. Тогава приемете последствията.
Екхарт Тол
Вярвам, че любовта е главния ключ за отваряне на вратата на "растежа" на човека. Любов и съюз с някой или нещо извън себе си, обединение, което позволява да поставиш себе си във връзка с другите, да се почувстваш с другите, без да се ограничава чувството за цялостност и независимост. Любовта е продуктивна ориентация за тези за които е основна и представена в същото време: загриженост, отговорност, и уважение и познание с обекта на единство.
Ерих Фром
Благодарение на свободата във взимането на решенията - верни ли грешни, благодарение на свободата да действаш - правилно или неправилно, човек става самостоятелен. Така той сам поема върху себе си отговорност за своите постъпки и за последствията от своите решения.
Макс Люшер
За да се създадете продуктивна организация, е нужно да се замени власта с отговорност.
Питър Дракър
Ние не носим отговорност за всяка мисъл, която се лута през ума ни. Но ние носим отговорност за тези, които държим там. Ние сме особено отговорни за този, който поставяме там.
Питър МакУилямс
Ти не носиш отговорност за това, което очакват от теб другите хора. Ако от теб очакват твърде много, то това е тяхна грешка, а не твоя вина.
Ричард Файнман
Имам много интересен живот. Обичам да преодолявам трудности. И съм готов да нося върху себе си отговорността за бащинство, продуценство, актьорство и всичко ми е ми е по душа. И още, аз винаги обичам да се променям и развивам. Мисля че това ми е в кръвта.
Том Круз
Обвиненията са елегантно средство, до което можеш да прибягваш винаги, когато не желаеш да поемеш отговорност за нещо, свързано с живота ти. Можеш да го използваш, за да избегнеш всички рискове, но ще възпрепятстваш собственото си израстване.
Уейн Дайър
Длъжностните лица поглъщат всичко и не носят отговорност за нищо.
Фьодор Абрамов
Наистина се научих да не се опитвам да поемам отговорност за всички неща. И да поддържам моята страна на улицата чиста.
Шарън Стоун
Прощаването на себе си, а не на чувството за вина увеличава личната отговорност.
Дейвид Бърнс
Да бъдеш човек означава да поемеш някаква отговорност, а не просто да запълваш със себе си пространство.
Джон Стайнбек
Германците са склонни да забравят сега, че еврото до голяма степен е било френско-германско творение. Нито една държава не се е възползвала повече от еврото от Германия, както политически, така и икономически. Следователно това, което се случи в резултат на въвеждането на еврото, е до голяма степен отговорност на Германия.
Джордж Сорос
И защо хората поставят цялата отговорност за злото само върху себе си?
Клифърд Саймък
Аз съм писател. Да бъдеш критичен е отговорност на писателя.
Ма Дзиен
Етиката е безгранична отговорност за всичко живо.
Алберт Швайцер
Всеки, който се оплаква, че няма шанс, просто си гради алиби, за да прикрие нежеланието си да поеме отговорност и да използва въображението си.
Наполеон Хил
"Дявол" - удобна дума за тези, които не искат да поемат отговорност за "тъмнината" в собственият си ум.
Аму Мом
Ако това, което искаме да направим, е да популяризираме четенето, писането и публикуването и да се уверим, че това е бизнес, който продължава да продължава - защото това е бизнес! Това не е просто изкуство - тогава трябва да поемем отговорност. Ставам някак луд и пенлив, когато се замисля за това. Това наистина има значение.
Ан Патчет
Бизнесът трябва да свърже отново успеха на компанията със социалния прогрес. Споделената стойност не е социална отговорност, филантропия или дори устойчивост, а нов начин за постигане на икономически успех. Не е на границата на това, което правят компаниите, а в центъра. Вярваме, че това може да доведе до следващата голяма трансформация на бизнес мисленето.
Майкъл Портър
Това е проблемът с хората в днешно време. Никой не поема отговорност за своите действия. Правите грешка и плащате за нея. Такъв е животът.
Майкъл Роуботъм
Приготви се. Това означава да направите умствена почивка от старата си работа и да се подготвите да поемете отговорността за новата.
Майкъл Уоткинс
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
19
Следваща