Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отговорност" - страница 7
Основната цел на истинското образование е не да предава факти, а да насочва учениците към истините, които ще им позволят да поемат отговорност за живота си.
Джон Гатоу
Мисля, че всички ние имаме отговорността да разказваме добри истории.
Джон Кразински
Ислямът стои в дълга поредица от семитски, пророчески религиозни традиции, които споделят безкомпромисен монотеизъм и вяра в Божието откровение, Неговите пророци, етична отговорност и отчетност и Деня на Страшния съд. Наистина, мюсюлманите, както християните и евреите, са Децата на Авраам, тъй като всички водят своите общности до него. Историческата религиозна и политическа връзка на исляма с християнския свят и юдаизма остава силна през цялата история. Това взаимодействие е източник на взаимна изгода.
Джон Еспозито
Честно казано, не знам дали бих искал да бъда възпитател. Намирам учителите да имат по-голяма отговорност в известен смисъл, отколкото да бъдат родители. Формираш стотици умове всяка година.
Ева Амури
Когато свободата, която те най-много желаеха, беше свобода от отговорност, тогава Атина престана да бъде свободна и никога повече не беше свободна.
Едит Хамилтън
Китайската майка не е хеликоптерна майка. Никога не бих им направил домашното. Всичко е свързано с: Поемете отговорност, не обвинявайте другите. Бъдете самостоятелни. Никога не обвинявайте учителя.
Ейми Чуа
Бъдещето принадлежи на нас, защото ние сме поели отговорността за него. Ние имаме ангажимента, имаме находчивостта и имаме силата на нашите хора да споделяме мечтата в Африка за чиста вода за всички.
Елен Джонсън Сърлиф
Съвременният човек се тежи повече от тежестта на отговорността, отколкото от тежестта на греха.
Ерик Хофер
Европейският модел е в опасност, ако заличим принципа на лична отговорност.
Жак Делор
Нашият принос зависи изцяло от нашето съзнание и нашата готовност да подкрепим нуждаещите се, да покажем уязвимост и да приемем подкрепата на другите, да споделим, без да очакваме заслугата, да дадем всичко от себе си и да позволим на упоритата ни работа да решим резултата, да разберем че контролът може да бъде постигнат само при споделена отговорност.
Йехуда Бърт
Личната отговорност не е само разпознаване на грешките в нашите пътища. Личната отговорност се състои в нашето желание и способност да поправяме тези грешки индивидуално и колективно.
Йехуда Бърт
Самоизследването е процесът на поемане на отговорност пред душата ви... Далеч по-добре е да "станете" ваша истина, отколкото да кажете истината си. Самоизследването е практиката да станеш твоята истина.
Каролайн Мис
Вижте... на първо място, аз съм учен. Това означава, че моята отговорност е да правя наблюдения и да събирам доказателства, преди да съставя хипотеза, а не обратното.
Алън Стийл
Ако иракчаните не успеят да приложат реформите, ако не успеят да се справят с насилието, няма нищо, което Съединените щати могат да направят, военно или по друг начин, което да реши тези проблеми. Те трябва да поемат основната отговорност да управляват себе си.
Леон Панета
Ние паднахме върху нашата отговорност към нашите деца, като по някакъв начин създадохме този свят, в който те са заобиколени от образи на сексуалността; и все пак ние като възрастни се борим да говорим с децата честно за секса, правилата на достойнството и съгласието.
Лори Халсе Андерсен
Посетете USA.gov и ще намерите хиляди дирекции, агенции, бордове, офиси и услуги, пълни с припокриващи се отговорности, древни приоритети и разделена отговорност.
Луис В. Герстнер
Спазвайте правилата: Уважение към себе си, уважение към другите и отговорност за всички действия.
Далай Лама
Ако искаш децата да оставят на тази земя своите стъпки, стовари отговорности на техните рамене.
Абигейл ван Бурен
Мъжете не искат да поемат никакви отговорности - нито пък аз.
Джули Кристи
Мисля, че ще поема отговорността да покажа на света една напълно различна латино жена.
Ева Мендес
Противодействието на екстремизма е сред приоритетните задачи на органите на вътрешните работи. През миналата година броят на подобни престъпления се е увеличил с 5 процента. Виждаме, че редица групи действат смело и предизвикателно, използват ресурсите на социалните мрежи за разпалване на национална и религиозна нетърпимост, организират неразрешени публични акции, опитват се да въвлекат млади хора в своите редици. Необходимо е решително да се пресече дейността на подобни групи, да се търси отговорност от техните организатори.
Владимир Путин
По едно време той реши да стане актьор. И имаше всички качества за това, включително недостиг на пари и пълна липса на отговорност.
Хеда Хопър
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
19
Следваща