Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отговорност" - страница 4
Езикът е част от културата, и нужно е да поемем отговорност за нашата култура и да не се боим от думите.
Ървин Уелш
Призовавам моите колеги учени да помнят отговорността им към човечеството.
Юзеф Ротблат
Любовта към родителите е единствената отговорност, за която не носиш отговорност.
Бернхард Шлинк
Това е природата на свободната воля. Имаме пълната възможност да направим избор; можем да натиснем произволен бутон. Въпреки това, когато натиснем бутон, ние трябва да поемем отговорност за това, което се случва. Реакцията е предопределена, но се активира от нашия избор.
Бхакти Тиртха Свами
Не вземам "страна" - нося отговорност за това, което казвам, и за нищо друго.
Глен Грийнуолд
Никаква промяна в баланса на политическите партии не може да промени общата решимост, че никоя класа не бива да се изключва от участието и споделянето на отговорност за държавата.
Густав Щреземан
Когато станахте лидер, не ви се дава корона, вие получихте отговорността да изведете най-доброто в другите.
Джак Уелч
Убеден съм, че нашето време възлага специална отговорност на писателя.
Дж. Г. Балард
Една от най-важните отговорности в християнския живот е да се грижиш за другите, да им се усмихваш и да бъдеш приятел на тези които са без приятели.
Джеймз Добсън
Не нося отговорност за действията на въображаемата версия на мен, която имате вътре в главата си.
Джон Скалзи
Ако самите държави са по-малко способни да се справят с различни отговорности, това оставя отворена възможността за появата на някаква форма на глобално управление, която да запълни празнотата.
Джордж Ритзър
Полагането на отговорност на писателите да представляват култура е тежко бреме.
Ейми Тан
Самоовладяването се постига, когато въображението е насочено и обучено да се съобразява с нашите желания - тъй като въпреки че в известен смисъл въображението е склонно в подсъзнанието, то все пак господства над последното и следователно, ако знаем как да ръководим това, нашето подсъзнателно аз ще поеме отговорността за нашето материално същество и ще върши работата си точно както желаем; или, с други думи, точно в съответствие с нашите съзнателни внушения.
Емил Куе
Въпросът дали дългите усилия за прекратяване на войната могат да успеят без друга голяма конвулсия, предизвиква не само ума ни, но и чувството ни за отговорност.
Емили Грийн Болч
Екип номер 7 - чест и отговорност. Надявам се, че това ще ми донесе успех.
Кристиано Роналдо
Да поемете отговорност за своето образование е част от това да поемете отговорност за своя собствен живот – задължително условие за изграждането на една цялостна личност.
Уорън Бенис
Не мога да приема колективнат отговорност за решението да се ангажира Британия с военни действия в Ирак без международно споразумение или местна подкрепа.
Робин Кук
Аз съм черна, но не се чувствам обременена от това и не мисля, че това е огромна отговорност. Това е част от мене, но не е определяща част.
Опра Уинфри
Аз съм твърде интелигентна, твърде взискателна, и твърде изобретателна, за да може някой да поеме изцяло отговорност за мен. Никой не ме познава, или обича напълно. Имам само себе си.
Симон дьо Бовоар
Нашите принципи: свобода, независимост, отговорност, избор - тези и изградената върху тях демокрация са специалното наследство на Великобритания за света.
Маргарет Тачър
Отговорността за войната лежи само на народните маси, тъй като те разполагат със всички необходими средства за предотвратяване на войната.
Вилхелм Райх
Да бъдеш в добра форма е политически акт: ти поемаш отговорност за собственият си живот.
Джейн Фонда
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
19
Следваща