Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отговорност" - страница 10
Не мога да понеса отговорността за една капка кръв.
Мохамед ел Барадей
Имам отговорността да преведа мира и стабилността за бъдещите поколения.
Надия Мурад
Теория на конформизма, която гласи, че когато човек няма нито способност, нито опит да вземе решение, той ще търси групата, за да реши как да се държи. Съответствието може да ограничи и изкриви реакцията на индивида към дадена ситуация и изглежда води до разпръскване на отговорността.
Найджъл Бенсън
Никога не се примирявайте с бъдещето. Тренирам твърде много хора, които са се отказали от опитите да повлияят на бъдещето си. Те са абдикирали от отговорност, давайки всякакви куци оправдания, обвинявайки лошия късмет или други хора за живота им до момента и за бъдещето.
Найджъл Къмбърланд
Разочарованието е страничен продукт от опитите да изпълним отговорностите, които Бог не възнамерява да носим. Свободата, радостта и плодовитостта идват от търсенето на определяне на Божиите приоритети за всеки сезон от живота и след това тръгването на изпълнение на тези приоритети със силата на Неговия Дух, осъзнавайки, че Той е предоставил необходимото време и способности, за да направи всичко, което Той ни призова да направим.
Нанси Лий Демос
Корпорацията с ограничена отговорност е най-голямото единично изобретение на съвременността.
Никълъс Мъри Бътлър
Относно качеството на живот: #1. Осъзнайте, че всяко човешко същество има вградена способност за възстановяване и ремонт. #2. Признайте, че качеството на живот е изключително важно. #3. Поемете отговорност за качеството на собствения си живот. #4. Подхранвайте регенеративните и възстановителните сили във вас. #5. Използвайте смеха, за да създадете настроение, в което другите положителни емоции могат да работят за вас и хората около вас. #6. Развийте увереност и способност да чувствате любов, надежда и вяра и придобийте силна воля за живот.
Норман Казънс
Оптимизмът никне от знанието, че вие контролирате собствения си живот, а не миналото си и хората около вас. Част от контрола е поемането на отговорност за това как се чувствате. Това означава не просто да признаете неудобните чувства, но след това да изследвате обстоятелствата си, за да видите какво може да се направи, за да се променят тези чувства при източника.
Огастин Бъроуз
Тук, в Нигерия, да си първороден е огромна, огромна роля. Това е огромна отговорност. Това е голяма работа. С вас се отнасят - от самото начало, с вас се отнасят по различен начин. Знаеш ли, тук има някаква поговорка. Не съм сигурен на какъв език е, но където казват, най-голямото дете е това, което е отворило утробата.
Оинкан Брейтуей
Възможно е Бог да е наредил да проповядва Евангелието директно на човека чрез сънища, видения и откровения. Но всъщност Той не е направил това; но по-скоро е поверил проповядването на хората, като им казва да отидат и да поучават всички народи. Отговорността лежи изцяло върху нашите плещи.
Осуалд Сандърс
Готовността да поемеш отговорност е най-водещата отличителна черта, която трябва да бъде присъща на офицера.
Ото Кариус
Каквото и да чувстваш, това ставаш. Ваша отговорност е.
Ошо
Ако можех да простя, това означаваше, че съм силен добър човек, който може да поеме отговорност за пътя, който избрах за себе си, и всички последствия, които придружават този избор. И това ми даде простото, но мощно удовлетворение да проявявам доброта към друг човек в трудна точка.
Пайпър Керман
Това е много показателно за мен за едно от нещата, които наистина създават отвращение у мен относно това да имам дете - тази идея, че всяко решение, което вземете в живота си, трябва да бъде продиктувано от детето. И все пак вярвам, че ако решите да имате дете, вие носите абсолютната основна отговорност да създадете безопасна, любяща среда.
Пайпър Керман
Нещата щяха да се окажат по-различно, ако той беше с обувки. Човекът без обувки е беззащитен човек. Човек без обувки не може да носи отговорност за своите действия.
Пеги Уеб
...или тяхната увереност в историческата мисия на унгарския народ, но които чувстват голяма социална отговорност за селските нещастия и градската бедност, но въпреки това приспособяват правилата и изискванията на своите професии към общоприетите и всепроникващи закони на корумпираното благородство.
Петер Надаш
Всеки вот трябва да носи сериен номер, за да може да се проследи отговорността за вредното или небрежно използване на гласа. Скритото гласуване трябва да бъде забранено.
Патрик О'Рурк
Усещането, че нямам избор или нямам думата, е мой страх, отчасти защото идеята да се освободиш от бремето и отговорността на избора и последствията е толкова опияняваща.
Пол Трембли
Храброст - това е до край осъзната отговорност.
Пьотър Павленко
Отговорността е способността да мислите за дългосрочните резултати от вашите решения и да действате в съответствие с тези резултати. Отговорността е това, което се случва преди човек да предприеме действие, а не след като това действие е необратимо извършено.
Радислав Гандапас
Общество, което превръща свободата в своя основна цел, ще я загуби, защото е направило не отговорността, а свободата от отговорност своя цел. Когато свободата е основният акцент, насърчава се не отговорната реч, а безотговорната реч.
Раусас Дж. Ръшдуни
[Ислямът] е динамичното убеждение, че духовните и светските отговорности на човек са едни и същи, че индивидуалният дълг към общността е неразличим от неговия или нейния дълг към Бог.
Реза Аслан
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
19
Следваща