Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Грях" - страница 8
Най-ужасното нещо на този свят е скуката. Това е единственият грях, за който не трябва да има прошка.
Оскар Уайлд
В любовта няма никакъв грях. Любовта е от Бога. Всяка любов, която повдига човека, иде от Бога.
Петър Дънов
Грехът търси правилното нещо на грешното място.
Августин
Грехът е енергия в грешен канал.
Августин
Догма, призната през древността... (че) душата изглажда греховете си в мрака на адските области и... след това... преминава в нови тела, там, за да претърпи нови изпитания.
Плотин
По-лесно е да се клеймят греховете, отколкото да се проповядва добродетел, и разбира се, отколкото да се въплътят в дела.
Ан Пери
Клои отпи от кафето си. Силно като вяра, сладко като любов, черно като грях.
Ан Стюарт
Винаги трябва да приемате това, което казвам за религията, с недоверие, защото 7-те смъртни гряха са по-скоро като седемте ми ежедневни дейности. Опитвам се да ги проверявам поне веднъж на ден. Всички с изключение на лакомията; моят треньор държи това под контрол.
Майло Янопулос
Едно животно приема свободно всичко, което пожелае: то не върши грях и не носи отговорност за действията си, защото не знае по-добро. Но щом идеята за "моето" и "твоето" се запечата в нашето съзнание, тогава идва и отговорността.
Макс Хайндел
Греховете на едно поколение се предават на следващото; това е обичайна ситуация, и децата страдат точно толкова, колкото родителите им остават в безсъзнание.
Марион Удман
Нещото, което ме впечатлява при чехите, е способността им да прощават греха. Въпреки че в страна, където по-голямата част от нацията вярва, че Бог няма контрол над нищо, грехът не съществува?
Мариуш Шчигел
Любовта не може да покрие греховете, които ние покриваме... Ако искате Бог и другите да покрият греха ви, спрете да го покривате.
Марк Бюканан
Колкото по-близо е човекът до Бога, толкова по-голям вижда греха си.
Мартин Лойд-Джоунс
След тази разходка из гората той започна да ми пише любовни писма, изпращаше ми цветя, но скоро се уморих от него, тъй като не го обичах. Завърши с факта, че сватбата му не се състоя. Това беше първият грях на съвестта ми.
Матилда Кшесинская
...защото наказанието Божие винаги е по-лошо от греха и страданието се променя така, че да не бъде по-лесно за грешника, ако свикне. Преди да свикне с едно страдание, той винаги ще се сблъсква с ново.
Миленко Ергович
Ревността... е страдание от духа, което за разлика от някои грехове на плътта не доставя на никого удоволствие.
Мюриъл Спарк
Измъчвали ли сте се от страхове и съмнения? Бомбардиран с изкушение за грях? Опитайте се да хвалите Господа и гледайте как Сатана бяга.
Нанси Лий Демос
Отново и отново Божието Слово разкрива, че Той не е толкова загрижен за дълбочината или степента на греха, който извършваме, колкото за нашето отношение и отговор, когато сме изправени пред нашия грях.
Нанси Лий Демос
Живей без грях, обичай Бог. Не за нещо, а просто така. И не само в храма, а в твоето сърце.
Оксана Робски
Ангелите са длъжни да доведат хората на този свят, те са длъжни да ги пазят през целия им живот, да ги пазят от опасности и зли дела. Те са длъжни да страдат, да плачат и страдат заради всеки техен грях - само хората да знаеха, че ангелите трябва да търпят заради тях!
Олег Рой
Желанието за превъзходство не е грях. Мотивацията е тази, която определя характера на амбицията. Нашият Господ никога не е учил против стремежа към високи постижения, но Той разобличи и осъди недостойната мотивация.
Осуалд Сандърс
Трябваше да взема морално решение. Ако предлагате да извършите грях, добре е да го извършите с разум. В противен случай обиждате Бог, както и му се противопоставяте, не мислите ли?
П. Д. Джеймс
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
19
Следваща