Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Грях" - страница 4
Чувствеността без любов е грях; любовта без чувственост е по-лоша от греха.
Хосе Бергамин
В греха има повече магия, ако той не е извършен.
В. С. Притчет
Често мисля за смъртта. Вярно. Самоубийството е разумен вариант. Вярно. Греховете ми са непростими. Вторачвам се във въпроса. Греховете ми са непростими. Вторачвам се във въпроса. Греховете ми са непростими. Оставям празно.
Джеймс Фрей
Това, че сме способни само да бъдем това, което сме, остава наш непростим грях.
Джийн Улф
Тогава любовта е грях и нека бъда грешна.
Джон Дън
Но ние знаем, че хората са сложни и имат смесица от недостатъци, таланти и грехове. Така че защо се преструваме, че ние не сме?
Джон Ронсън
Вие не допринасяте за спасението си, освен за греха, който го наложи.
Джонатан Едуардс
В свят, където дроздовете пеят, а върбите са златни през пролетта, скуката трябваше да бъде включена сред седемте смъртни гряха.
Елизабет Гаудж
Винаги съм подозрителен към хората, които се каят за греховете на други народи.
Жан-Мари Льо Пен
Няма да се очистя от знанието. Знанието не е като грях. Няма мистично бягство от него.
Ли Брекет
Грях е тогава, когато не се радвате на живота!
Ошо
Ние можем да пишем добре само за нашите грехове, защото ни е трудно да си припомним и едно добродетелно дело, независимо дали е резултат на добри или лоши намерения.
Едуард Далбърг
Грехът на всички физици е, че няма как да изгубят своите знания.
Робърт Опенхаймер
За признанието – прошка, за укриването – без помилване. По-добре явен грях, отколкото таен.
Петър I
Жената получава по-голямо удоволствие от изневярата отколкото мъжът: за него това не е кой знае какво събитие, но за нея измяната винаги означава отмъщение, страст или грях.
Етиен Рей
Колко жалко, че в Англия няма други развлечения освен греха и религията!
Сидни Смит
Целта на закона е не да накаже греховете, но да се предотвратят определени крайностни последствия.
Оливър Уендъл Холмс — младши
С чужди грехове свят няма да станеш.
Антон Чехов
Най-големият грях по отношение на ближния не е ненавистта, а равнодушието. Това е върхът на безчовечността.
Джордж Бърнард Шоу
Но страхът - паниката - не знае причина. То създава за една нощ нещата, от които се страхува. Това е най-голямата мъка на човечеството. Накратко, страхът е дяволът. То причинява повечето от греха, бедствията, болестите и нещастието на света. Това е лъвът, който броди по земята, търсейки кого да... погълне. Единственото убежище е в знанието, че няма сила, различна от силата, която му давате.
Робърт Колиър
Вярно е, че не можем да се освободим от греха, но поне нека греховете ни не винаги са еднакви.
Тереза Авилска
Самостоятелното индивидуално мислене е първородният грях в юдейските, християнските и ислямските религии. То саботира опитите на властите да рационализират и структурират хаоса.
Тимъти Лиъри
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
19
Следваща