Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Грях" - страница 10
Грехът се почиства със сапун и вода.
Серхио Галиндо
Неуспехът да се справим с присъствието на греха често може да бъде проследен до духовна амнезия - забравяне на нашата нова, истинска, реална идентичност. Като вярващ, аз съм човек, който е бил избавен от господството на греха и който следователно е свободен и мотивиран да се бори срещу остатъците от грях в сърцето си. Трябва да знаете, да си починете, да обмислите и да действате според новата си идентичност - вие сте в Христос.
Синклер Фъргюсън
Исус Христос може да ни освободи, защото се е справил с греха, който ни поробва.
Синклер Фъргюсън
Всъщност има само два пастирски проблема, които някога ще срещнете. Първият е следният: убеждаване на тези, които са под властта на греха, че са под властта на греха. Това е задачата на евангелизма. И [второ], убеждаване на онези, които вече не са под господството на греха, че вече не са под господството на греха, защото са Христови.
Синклер Фъргюсън
Ако желаете нещо по-малко за себе си от абсолютното подчинение на Бог, живот на пълно отдаване на Господ, живот на абсолютна липса на грях - ако желаете нещо по-малко, вие се борите срещу Божието желание за вас.
Синклер Фъргюсън
Единственото мое собствено нещо, което допринасям за моето изкупление, е грехът, от който трябва да бъда изкупен.
Синклер Фъргюсън
Докато не признаем греха и вината си, никога няма да открием, че може да бъде простено.
Синклер Фъргюсън
Старите грехове не могат да бъдат напълно забравени: те винаги се появяват в най-неочаквания момент.
Скот Линч
Повечето пакистански политики се провеждат в тесен спектър. Политиците прекарват много време в обсъждане на най-добрите начини за борба с Индия, или да превземат Кашмир, или да доминират в Афганистан, или да накажат Съединените щати за истинските и измислени грехове.
Стивън Кинзър
Грехът се стреми да подчини благословения Бог на хумора и похотта на всеки човек по света.
Стивън Чарнок
Греховете на Средния Запад: плоскост, празнота, необходимо приемане на познатото. Къде е романтиката да бъдеш погребан жив? В остаряването?
Стюарт О'Нан
Да копнееш за алтернативно минало е загуба на енергия. В девствения свят на вашето безкрайно духовно аз няма грях или отрицателна енергия. Има само състрадание, учене и безусловна любов и прошка. Напомнете на себе си и на хората около вас този факт. В светлината на Бог всичко е излекувано и изглежда съвършено.
Стюарт Уайлд
Не се опитвайте да рисувате моя портрет с боите на собствените си грехове.
Сюзън Елизабет Филипс
Ако има нещо, което не мога да понасям, това е глупост. Винаги казвам, че глупостта е Грехът срещу Светия Дух.
Т. Х. Уайт
Има много грехове в този живот. Всички сме грешници. Ако не вярвате в Бог и не вярвате в писанията, тогава сме на различна страница.
Тайсън Фюри
Изхвърлих вината си, когато приех решението си според неговите собствени условия, без да преследвам безкрайно стари оплаквания, без да претеглям неговите грехове срещу моите. Без изобщо да мисля за баща ми. Научих се да приема решението си заради себе си, заради мен, а не заради него. Защото имах нужда от това, а не защото той го заслужаваше.
Тара Уестоувър
Снобизмът е един от най-тежките интелектуални грехове.
Теодор Розак
Грях ли е да намериш свещеник за привлекателен? Ако не е грях, определено е безумие.
Тес Геритсън
За разлика от паметта, която се потвърждава и укрепва, историята допринася за разочарованието. Почти всичко, което може да предложи, е обезсърчаващо, дори опустошително, което обяснява защо не винаги е политически разумно да се парадира с миналото като оръжие, с което да се бият хората за предишните му грехове. Но историята трябва да се учи и периодично да се учи отново.
Тони Джъд
Законът казваше на хората какво да правят, но не им даваше право да го правят. Беше дадено да разкрие греха, а не да бъде спасител.
Уилиям Макдоналд
Спряхте да търсите истината... Предполагам, че това е грях, за който всички сме виновни.
Уилям Кент Крюгер
Да живеем живота си и да пропуснем тази велика цел, която сме предназначени да постигнем, е наистина грях. Немислимо е да ни е скучно в свят с толкова много грешни неща, с които да се справим, толкова много невежество, което да достигнем, и толкова много нещастие, което можем да облекчим.
Уилям Уилбърфорс
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
19
Следваща