Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Век" - страница 6
Със сигурност пиша като жена от 21-ви век, така че съм много по-склонна да я разглеждам като триизмерна жена. Мисля, че продължаваме да измисляме този упорит проблем на жената, която се оценява по външния си вид, а не по нейните постижения. Ние сме много по-склонни да попитаме: красива ли беше Клеопатра?
Стейси Шиф
В продължение на няколко хиляди години жените нямаха история. Бракът беше нашето призвание, а кротостта - нашата добродетел. През последния век, в заекваща последователност, ние получихме глас, глас, стая, собствено игрално поле. Декоративно или предизвикателно, сега подхождаме към това, което със сигурност се квалифицира като последната граница.
Стейси Шиф
Без визията на Ататюрк, без неговите амбиции и енергия, без неговата изумителна смелост в измиването на традициите, натрупани с векове, днешна Турция нямаше да съществува, а светът щеше да бъде много по-беден.
Стивън Кинзър
Мисля, че медиите от XX век се занимаваха с измама на хората - и красотата на Интернет е, че вече не можете да лъжете.
Такър Макс
Близката гибел на църквата се предсказва още от средата на XVIII век. Това е обичайната светска мантра, ако посещаването на църква намалее. Мога да ви заведа в много църкви, които са пълни до пръсване и нови църкви, които се строят.
Н. Т. Райт
Мисля, че бъдещите поколения ще кажат, че краят на XX век и началото на XXI век са били време на големи конвулсии и катаклизми.
Н. Т. Райт
Все още вярвам, че документалната литература е най-важната литература, произлязла от втората половина на XX век.
Том Улф
Ако погледнете литературата от XIX век, ще получите неща като Кафка и Достоевски, които основно пишат за това да се чувстват отегчени и отчуждени. Това е така, защото загубихме връзка с важните неща в живота като работата, която ви харесва, или градината, природата, вашето семейство и приятели.
Том Ходжкинсън
Във всеки един век най-злите екземпляри от човешката природа могат да бъдат намерени сред демагозите.
Томас Маколей
Търговията е майката на изкуствата, науките, професиите и през този двадесети век се превърна в изкуство, наука, професия.
Гордън Селфридж
Манхатън... столица на 20 век, град, който ме очарова повече от три десетилетия.
Юрген Хабермас
През вековете монументални катаклизми в науката се появяват непрекъснато от следването на насоките, посочени от математиката.
Брайън Грийн
Най-общо казано, мюсюлманската толерантност към невярващите е била далеч по-добра от всичко, налично в християнския свят, до възхода на секуларизма през 17 век.
Бърнард Луис
20 век е епохата на колективното зло.
Владимир Сорокин
И аз оставам уверен, че след половин век ерата на експресионизма ще бъде заменена с ерата на очевидния разпад на човечеството. Апотеозът на съществуването се поставя, мрежата на небитието вече е изтъкана.
Готфрид Бен
Това признаване на по-ранния човешки произход, сега толкова очевидно за нас, не дойде наведнъж, тъй като включването на самата история в университетското обучение е събитие, по-малко от два века.
Джеймс Хенри Брестед
През 24 век няма да има глад, няма да има алчност и всички деца ще знаят как да четат.
Джийн Родънбери
Моят възглед за един отличен роман вероятно беше поставен в златната ера на художествената литература през XIX век: разказът, характерът и гласът са от еднакво значение.
Джоана Тролъп
Тъй като мениджмънтът се занимава предимно със статуквото, а лидерството се занимава най-вече с промяна, през следващия век ще трябва да се опитаме да станем много по-квалифицирани в създаването на лидери.
Джон П. Котър
Прозрението на Маркс отпреди век и половина беше не само силно предсказателно, но днес е много по-вярно, отколкото по времето на Маркс.
Джордж Ритзър
В продължение на векове много от изтъкнатите световни философи са нападали християнството като ирационално, суеверно и абсурдно.
Джош Макдауел
Към края на ХХ век, нашето време, митично време, всички сме химери, теоретизирани и изфабрикувани хибриди на машина и организъм; накратко, ние сме киборги.
Дона Харауей
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
19
Следваща