Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Век" - страница 5
Всичко, което всеки си мисли, че знае за Майка Тереза, е грешно. Това трябва да е най-успешното мошеничество на ХХ век.
Кристофър Хитчънс
Хуморът не беше важен само за мен. Той беше важен за тази нация в продължение на векове, за да оцелее.
Милош Форман
И двамата сме жертви на чумата на двайсети век; но в даденият случай не Черната Смърт, а Сивият Живот.
Олдъс Хъксли
Задачата на следващия век ще бъде да преоткрият своите богове.
Андре Малро
В нашият век светът се управлява от личности, а не от идеи.
Оскар Уайлд
Носеше вратовръзка, очевидно завързана в края на миналия век.
Реймънд Чандлър
Трябва да премахнем "работата". С това имам предвид премахването на разликата между работа и свободното време, една от най-големите грешки на миналия век, която позволява на работодателите да държат работниците на скапани работни места, като им предоставят малко свободно време.
Тиодор Зелдин
Институцията на брака, ако я разгледате в продължение на много векове, е идвала и си е отивала.
Тиодор Зелдин
В XX век любовта - това е телефон, който не звъни.
Фредерик Бегбеде
От векове сме били хранени с лъжици от нашите учители, от нашите власти, от нашите книги, от нашите светии.
Джиду Кришнамурти
Нищо не цъфти вечно, век века сменя.
Цицерон
Нашият век е епохата на боговете. Има много, големи и малки и те изпълниха цялата вселена. Това не винаги е било така. Силно подозирам, че някога Вселената се е справила без Богове.
Майкъл Муркок
През XXI век вкусовите ни рецептори, мозъчната химия, биохимията, хормоните и кухните ни са отвлечени от хранителната индустрия.
Марк Хаймън
Америка е страна, която от векове се е пързаляла с несравнимата си способност да изглежда прекрасно отвън.
Мат Таиби
Би било също толкова безсмислено да се противопоставим на международната употреба на английски език днес, както би било да се противопоставим на световната употреба на френски език през 18 век.
Морис Але
В началото на 20-те години нацистката партия беше една от многото националистически и радикални политически групи. Той беше катапултиран до известност с началото на икономическата рецесия в края на 20-те години на миналия век... Нацистите дължат своята грандиозност на комбинация от два отделни набора от фактори: първо, тяхната отличителна организация и стратегия; и второ, по-широките социално-икономически условия, които създадоха климат на мнения и набор от оплаквания, на които нацистите можеха да се възползват.
Мери Фулбрук
Аз спазвам веганска диета от 80-те години на миналия век и я намирам не само по-здравословна, но и много по-привлекателна от парчетата месо, които бяха в чинията ми като дете.
Нийл Барнард
Бих казал, че съм либерал от 19-ти век, вероятно дори от 18-ти век.
Нийл Фъргюсън
Доста интересно е, че докато има огромни теории, през 60-те години на миналия век, когато ИТ се роди, всички уж щяха да отидат в къщичката си в провинцията, за да работят по виртуален начин.
Ричард Роджърс
Преди векове може би е било трудно бременните жени и техните деца да получат правилно хранене, което вероятно води до по-малки - и следователно по-кратко живеещи възрастни.
Робърт Фогел
Най-голямото постижение на XXI век е малодушие, лицемерие и страх от общественото мнение.
Сергей Минаев
Сега пикът на миналото на лятото, небето е облачно и любовта, за която се заклехме, ще продължи векове, изглежда измама.
Сесил Дей Луис
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
19
Следваща