Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Век" - страница 3
Ние сме силно затворени в тези Тъмни векове просто от условията, в които сме били обусловени да мислим.
Бъкминстър Фулър
Всеки век има свои проблеми, които последващата епоха или решава или отлага настрани, като безплодни, за да ги замени с нови.
Давид Хилберт
Повече от четвърт век ме познаваха, доколкото бях известен изобщо, като радикал.
Албърт Джей Нок
Болест на културата на двадесети век е неспособноста да чувстваш своята реалност.
Джим Морисън
В този век лъжата е универсална смазка на културата. Любовта към истината рядко се възнаграждава и често се наказва.
Дийн Кунц
Един ден за образованият човек е по-дълъг и от най-дългия век на невежият.
Посидоний
За един век ние добавихме 28 години към средната си продължителност на живота – промяна толкова бърза, че мозъкът ни не би могъл да еволюира, за да я посрещне.
Марта Бек
Индустрията за говеждо месо е допринесла за повече американски смъртни случаи, отколкото всички войни на този век, всички природни бедствия и всички автомобилни катастрофи, взети заедно.
Нийл Барнард
Разглеждането на промяната през века е свързано със загуба, въпреки че мисля, че социалната промяна е по-скоро печалба, отколкото загуба.
Пенелъпи Лайвли
Чисто е илюзията да мислим, че едно мнение, което се предава от век на век, от поколение на поколение, може да не е напълно невярно.
Пиер Бейл
Преди да приключи следващият век, човешките същества вече няма да бъдат най-интелигентният и способен тип същество на планетата.
Рей Кързуайл
Основният политически и философски въпрос на следващия век ще бъде дефиницията на това кои сме.
Рей Кързуайл
Двадесети век беше като промяна на стойност двадесет години при днешните темпове на промяна.
Рей Кързуайл
Рим не е виждал модерна сграда от повече от половин век. Това е град, замръзнал във времето.
Ричард Майер
На мен ми трябваше половин век, за да разбера, че в нямам литературен талант. Уви, по това време аз вече бях известен.
Робърт Бънчли
В допълнение, един век или повече усилия за постигане на осъществима и политически приемлива комбинация от пазарни и непазарни елементи не са дали окончателно, стабилно или еднообразно решение.
Робърт Дал
Както и в Атина, правото на участие беше ограничено до мъжете, точно както във всички по-късни демокрации и републики до ХХ век.
Робърт Дал
Това, което са мислили че е необичайно в протежение на векове, и до вчера е било само дръзка мечта, днес става реална задача, а утре свършено.
Сергей Корольов
Големите войни на XX век го превърнаха в най-лошия век в историята.
Стивън Амброуз
Най-зрелищното събитие от изминалия половин век е това, което не се е случило. Насладихме се на шестдесет години без ядрени оръжия, избухнали в гняв.
Томас Шелинг
Мъжът е велик на земята и във вековете, но всяка йота от неговото величие е израсло от жените.
Уолт Уитман
Знам, че военните съюзи и въоръжение са отстояване на мира от векове, но те не произвеждат мир; и когато дойде война, както неизбежно става при такива условия, тези въоръжения и съюзи, но засилват и разширяват конфликта.
Франк Билингс Келог
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
19
Следваща