Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Век" - страница 15
Сърцевината на посланието на Исус е това, което го прави актуален в продължение на двадесет века.
Джей Парини
Идеята, че притежаването на пистолет в Америка е индивидуално право, датира едва от 80-те години на миналия век.
Джей Парини
Исус обезсърчава натрупването на богатство, тревожи се за неговото въздействие върху онези, които го имат, и изпитва особено удоволствие да помага на бедните, като им посвещава своите усилия. Сигурно през първия век е поклатил глава при големите пропуски между богатите и бедните в цяла Древна Палестина.
Джей Парини
Изглежда вероятно, че Исус, бидейки млад мъж, научи малко иврит, но това е предположение. По-вероятно е Исус да е говорил малко гръцки, тъй като този език е доминирал в региона след завоеванията на Александър Велики през четвъртия век.
Джей Парини
В рамките на християнската традиция фундаментализмът възниква през 19 век като опит да се отблъсне срещу модерните четения на Библията, които предполагат, че всичко в текста не е вярно в някакъв буквален смисъл.
Джей Парини
Започвайки в края на 18-ти век, някои немски учени започват да разглеждат Свещеното писание не като едно откровение, а поредица от вдъхновени текстове, които са се случвали в определени времена и места и са имали различни и многозначни значения.
Джей Парини
Кой беше Исус изобщо? След двадесет века няма кой да се съгласи. Четирите канонични евангелия не отговарят на съвременните стандарти на биографичното писане и - извън този материал - има скъпоценни малко съвременни доказателства, освен няколко хвърлящи спомена за Исус или движението, центрирано върху него.
Джей Парини
Историята непрекъснато се повтаря, като прави само такива промени в програмата, каквито изисква растежът на нациите и вековете.
Джеймс Гарфийлд
Винаги съм искал да напиша книга за Ел Ей, голяма амбициозна книга. Никой никога не беше го правил с Ел Ей - третирайки града сериозно като голяма икономическа и културна сила, като въплъщение на Америка на 21-ви век.
Джеймс Фрей
Определящото предизвикателство на 21 век ще бъде да се изправим пред реалността, че човечеството споделя обща съдба на претъпкана планета.
Джефри Сакс
Арабската наука през целия си златен век беше неразривно свързана с религията; в действителност това се дължи на необходимостта от ранни учени да тълкуват Корана.
Джим Ал-Халили
Всъщност за период от седемстотин години международният научен език беше арабски. Защото това беше езикът на Корана, свещената книга на исляма, а оттам и официалният език на обширната ислямска империя, който в началото на осми век сл. Хр. се простираше от Индия до Испания.
Джим Ал-Халили
21-ви век ще бъде американският век. Защото ние водим не само с примера на нашата сила, но със силата на нашия пример. Това е историята на пътуването на Америка.
Джо Байдън
През 21-ви век държавите, които процъфтяват, ще бъдат тези, в които гражданите знаят, че гласът им ще бъде чут, защото институциите са прозрачни.
Джо Байдън
Езикът, който владеем с такава лекота, всъщност представлява сложна система от кодове, която се е развивала в продължение на векове.
Александър Лурия
Той ме предпази от хронологичен снобизъм. Тоест той ми показа, че новостта не е добродетел, а старостта не е порок. Истината, красотата и добротата не се определят от това кога съществуват. Нищо не отстъпва на това, че си стар, и нищо не е ценно, за да бъдеш модерен. Това ме освободи от тиранията на новостите и ми отвори мъдростта на вековете.
Джон Пайпър
Чрез посредничество с книгите хората влизат в съприкосновение с най-добрите умове на различни периоди от историята; благодарение на книгите човек става като съучастник на великите събития от миналите векове.
Джон Хершел
Дипломацията е въпрос на оцеляване, в следващия век. Политиката е въпрос на оцеляване до следващия петък.
Джонатан Лин
Лъчът на въображението или на мъдростта може да просветли вселената и да светне в отдалечени векове.
Джордж Бъркли
Нашият век не е епохата на безпокойство. Това е епохата на Празнотата. Нашата епоха просто разби котвата си и се втурва на никъде.
Джордж Майкс
Човечеството е построило свят, на който са били необходими сто години, за да умре. Век за изгасване на последните светлини.
Джъстин Кронин
За мен това не е информационна ера. Това е век на мрежов интелект, епоха на големи обещания.
Дон Тапскот
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
19
Следваща