Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глупак" - страница 7
На всеки човек е свойствено да греши, но никому, освен на глупака, не е свойствено да упорствува в грешката си.
Цицерон
Всъщност да измамиш глупак ми се струва подвиг, достоен за един остроумен човек.
Джакомо Казанова
Само глупаците не си противоречат.
Андре Жид
Целият смисъл на екстравагантността е да се държиш като глупак и да изглеждаш като глупак, но да му се наслаждаваш.
Алфред Бестър
Животът на глупака е радостен и пълен със страх, защото той оставя всичко настрана за бъдещето.
Епикур
Трудно е да смятате за глупак човек, който ви се възхищава.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Много добър аргумент е съсипан от някой глупак, който знае за какво говори.
Маршал Маклуън
В страна на глупаци умникът няма да стане цар.
Олдъс Хъксли
Глупакът е човек, който се учи от своя опит, предпочитам да се науча от другите и да избягвам да плащам за грешките си.
Ото фон Бисмарк
Ако ме смятате за глупак на основание, че съм безгрижен, тогава аз, от своя страна, се задължавам да не ви смятам за умен само защото имате сериозен вид.
Сидни Смит
Вие разбира се знаете, какви глупаци сме, когато попаднем във властта на предразсъдъците.
Тобаяс Смолет
Раят на глупаците е ад за мъдрия човек!
Томас Фулър
Навикът е разума на глупаците.
Фридрих II Велики
Глупака скита в тъмното на чужди предразсъдъци. Мъдрия предпочита да има свои собствени.
Шер
Всички глупаци са инати и всички инати са глупаци.
Балтазар Грасиан
Опитът е скъпо училище, но какво ще стане, ако няма друго училище за глупаци?
Бенджамин Франклин
Суеверието прави хората глупаци.
Волтер
Съществуват два вида страдания: съзнателно и несъзнателно. Само глупакът страда несъзнателно.
Георги Гурджиев
Има два начина да съсипете живота си: обградете се с умни хора и се обградете с глупаци.
Дон Аминадо
Умният за това и се обгражда с глупаци, за да бъде сам.
Дон Аминадо
Една от най-големите бедствия на цивилизацията - учен глупак.
Карел Чапек
Който обича да изтъква своята ученост пред глупаците, него ще го считат за глупак сред умните.
Квинтилиан
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
19
Следваща