Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Граница" - страница 16
Границите на човешката глупост се определят трудно.
Джон Уиндъм
Писателят е доктор, който обръща внимание само на терминални случаи - на границата между живота и смърта.
Джон Ървинг
Когато се подвизаваме отвъд границата на знанията си, всичко, което имаме, е изкуство.
Джона Лерър
Над деветдесет процента от умствения ви живот е подсъзнателен. Ако не успеете да се възползвате от тази чудна сила, осъждате себе си да живеете в много тесни граници.
Джоузеф Мърфи
За един екстремен спортист има известна привлекателност да прави екстремни неща - да търси най-екстремните физически предизвикателства в някои от най-екстремните климатични условия в света. Тестването и разширяването на границите на човешката издръжливост е нещо от моето нещо.
Дийн Карнасис
Добрите дизайнери винаги трябва да са авангардисти, винаги една крачка пред времето. Те трябва - и трябва - да поставят под въпрос всичко, което обикновено се смята за очевидно. Те трябва да имат интуиция за променящите се нагласи на хората. За реалността, в която живеят, за техните мечти, техните желания, техните тревоги, техните нужди, техните навици на живот. Те също трябва да могат да оценяват реалистично възможностите и границите на технологията.
Дитер Рамс
Границата между научната фантастика и социалната реалност е оптична илюзия.
Дона Харауей
В Израел вие виждате силните граници като най-добрият начин да осигурите мир, докато в Европа хората го разглеждат като причина за война.
Дъглас Мъри
Ако свободните държави трябва да имат грозен контрол на сигурността, защо не ги разполагат около националните граници, а не около всяко едно нещо вътре в тези граници?
Дъглас Мъри
Баща швед, майка французойка, в жилите ми тече алжирска, турска и испанска кръв и аз се чувствам гражданка на света. Живота и киното нямат граници.
Ева Грийн
Нас ни събра заедно самотата, която не познава държавни граници.
Александър Хемон
Свободата се е родила в Гърция, защото там хората са ограничавали собствената си свобода. ... Границите на действие, установени от закона, бяха просто нищо в сравнение с ограниченията, установени от свободния избор на човек.
Едит Хамилтън
Да, планът ми излезе извън границите на човешкото въображение и затова беше успешен.
Едогава Рампо
Нация от роби винаги е готова да възхвалява милостта на своя суверен, ако в злоупотреба с абсолютна власт не достигне крайните граници на несправедливост и потисничество.
Едуард Гибън
Границите са линиите, които чертаем, които маркират нашата автономия и тази на другите хора, които защитават нашата поверителност и тази на другите. Границите позволяват интимна връзка, без да се разтваря или губи чувството за себе си.
Ейми Блум
В човешкото поведение има граница, след която смелостта може да бъде наречена безразсъдство, а безразсъдството - смелост.
Виктория Холт
Тя прекрачи границите, като даде да се разбере, че те не съществуват.
Ема Клайн
Всъщност, любовта е само начин да разшириш границите на разума.
Еманюел Арсан
Целта на четвъртата чакра в системата като цяло е да ни накара да се разширим отвъд ограниченото си его в по-широко чувство за връзка с целия живот. Това е движението на освободителното течение. Макар че е важно да не отричаме или пренебрегваме по-малкото аз, това наистина е освобождаващо преживяване да се издигнем извън границите на собствените си нужди и да намерим радост в служенето и алтруизма.
Енодиа Джудит
Когато отивам в медитация, просто се концентрирам върху единството със съществената универсална вибрация. Дишането ми става по-дълбоко, по-бавно и по-одухотворено. Моите телесни клетки също стават по-одухотворени. Усещам как клетките ми се разширяват през околното пространство, докато няма разделителна линия между мен и пространството, нито между мен и другите. Съзнанието ми все още признава, че съм Масами Сайонджи, но няма граница за моето съществуване. Аз съм едно с Вселената, едно със Земята, едно с всички живи същества, съществуващи извън времето и пространството.
Ервин Ласло
Границите на "нашата вселена" не са границите на "вселената".
Ервин Ласло
Неговата слабост беше вярата му, че злото има граници.
Ерик Ларсън
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
20
Следваща