Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Граница" - страница 12
Самолетите са като жени - изберете това, което харесвате и се опитайте да го измъкнете от човека, който го има, след което го обличайте до границата на портфейла и вкуса си.
Стивън Кунц
Определяйки граници за вашият партньор, помнете, че вие си поставяте за цел да измените не него, а отношението спрямо вас.
Сюзън Форуърд
Моят път към мъдростта започна, когато спрях да се преструвам, че знам неща, които не знам. Когато изрично признах границите на знанията си, спрях да градя върху неяснота и невежество и вместо това осъзнах, че не знам нищо, дори нещата, които си мислех, че знам.
Такър Макс
... има ясна граница между илюзията и лъжата.
Тана Френч
Вместо това, през последните тридесет години, в света на екшън и приключенските спортове, в ситуации, в които задниците наистина бяха на линия, границите на възможното бяха избутани по-далеч и по-бързо от всякога в историята. Виждали сме почти експоненциален растеж в крайната човешка производителност, което е едновременно хиперболичен парадокс и значителна мистерия. По някакъв начин едно поколение иконоборчески несъгласни са пренаписали правилата на осъществимото, като не само са вдигнали летвата, но често са я заличавали напълно. И това повдига един последен въпрос: Къде - ако изобщо - са нашите действителни граници?
Стивън Котлър
Само в диалогът с другите можем да намерим себе си. Само излизайки от собствените си, човешки граници.
Татяна Толстая
Най-великолепната система на цивилизацията има своите граници, в рамките на които тя е в състояние да изпълни целта си, но човечеството никога няма да я изпълни.
Теодор Момзен
Доброто родителство изисква три елемента: възпитание, определяне на граници и насоки.
Терънс Риъл
Човешкото невнимание, както знаете, няма граници. Понякога дори може да бъде полезно, но по-често е точно обратното.
Тим Паркс
Съществува известна граница, след която и низостта престава да бъде низост, а преминава в безумие.
Антон Деникин
Твоята самонадеяност не познава граници. Смири сърцето си, дете, иначе ще го извадя със собствените си ръце.
Оливър Боудън
Защото по това време в живота си се чувствах способен на всичко. Като не се опитах нищо, нямах представа за своите ограничения; като не посмявах нищо, не знаех граници на смелостта си.
Треванян
Човек трябва да върви по тънката граница между реагирането и спасяването. Бебе, чиито родители отговарят, се превръща в сигурно дете, което не се страхува да тръгне напред. Бебе, чиито родители непрекъснато спасяват, започва да се съмнява в собствените си способности и никога не развива силата и уменията, от които се нуждае, за да изследва своя свят или да се чувства комфортно в него.
Трейси Хог
Всяко дете, родено в този жив свят, е чудо на абсолютна уникалност, изключително уникален организъм със сложност, която можем само да зърнем и оценим. Затова трябва да поздравяваме всяко ново раждане със смирението и страхопочитанието, които се носят от нашите непосилни граници и ужасни ограничения. Никога не съм преглеждал новородено без приглушено благоговение към неговата блестяща новост и неограничено обещание.
Томас Бойс
Хората трябва да живеят свободни, не усещайки границите.
Тур Хейердал
Когато знаете пътя към вашата духовна съдба, можете да се промените. След като осъзнаете, че няма граници в ума ви След като осъзнаете, че няма граници на това, което е възможно, можете да се промените.
Уим Хоф
Точно като птиците, ловците не знаят граници.
Уоле Шоинка
Ако случайно ме срещнете на летището в Казабланка или на лодка, плаваща от Танжер, ще ме помислите за самоуверена, но не съм. Дори сега, на моята възраст, се страхувам, когато преминавам граници, защото ме е страх да не разбера непознатите.
Фатима Мерниси
Колко дълго можеше да се очаква да остане в отдалечен край на границата с Уелс, където идеята за подходящ ерген беше мъж с два трактора?
Фил Рикман
Ако не продължа да тествам границите си, зоната ми на комфорт се свива назад. Предизвикателствата, които изглеждаха удобни една година, отнеха смелост, за да постигнат следващата. Не искам отново да влизам в това положение, така че напред и навън.
Филипа Пери
Да изградиш означава да превърнеш архитектурата в реални граници на знанието.
Фрай Ото
Женската душа е твърде възвишена, че да стигне до истинските граници на безчовечноста.
Франсис Хардинг
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
20
Следваща