Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Граница"
Границата на моя език означава границата на моя свят.
Лудвиг Витгенщайн
Свободата има ограничения, но няма граници.
Дейвид Лойд Джордж
Върховното постижение е да се размие границата между работа и игра.
Арнолд Джозеф Тойнби
Там където, преди е е била границата на науката, сега там е нейният център.
Георг Кристоф Лихтенберг
Границите, които разделят живота от смъртта в най-добрият случай са неясни и смътни. Кой може да каже къде свършва едното и къде започва другото?
Едгар Алън По
Границите на знанието в различните области на нашия предмет се разширяват с такава скорост, че ако работим толкова усилено, човек се намира все по-далеч и по-далеч от разбирането на цялото.
Джеймс Мийд
Всеки припознава за граници на света границите на своето полезрение.
Артур Шопенхауер
За любовта няма възраст, граница или смърт.
Джон Голзуърди
Границите на възможностите на тираните се определят от издръжливостта на онези, които потискат.
Фредерик Дъглас
Как бих се радвал да ми се каже, че романът е мъртъв. Колко освобождаващо да се работи в границите, извън централното възприятие. Ти си героят на литературата.
Дон ДеЛило
Модерната демокрация е тирания, чиито граници са обаче неопределени; човек открива колко далече може да отиде единствено като пътува по права линия, докато не бъде спрян.
Норман Мейлър
При електрическа скорост всички форми се изтласкват до границите на техния потенциал.
Маршал Маклуън
Мъдрото момиче знае границите си. Умното момиче знае, че ги няма.
Мерилин Монро
Научната фантастика, извън поезията, е единственото литературно поле, което няма никакви граници и никакви параметри.
Теодор Стърджън
Когато мечът е веднъж изтеглен, страстите на хората не наблюдават граници на умереност.
Александър Хамилтън
Граница: въображаема линия между две страни, отделяща въображаемите права на едната от въображаемите правила на другата.
Амброуз Биърс
Граници? Никога не съм ги виждал, но съм чувал, че съществуват в умовете на мнозинството хора.
Тур Хейердал
Подозирам, че границата между рок звезда и психично болен човек е нищожно малка. На мен ми се харесва да съм изрод, защото е готино.
Брайън Молко
Домът трябва да бъде център, но не и граница на света на жените.
Маргарет Тачър
Има истинска простащина в обличането на жените в момента. Те се показват твърде много и се стараят твърде много. Те не разбират къде е границата между секси и вулгарно. Знам къде е тази линия.
Роберто Кавали
Индия, новият мит, колективната фантазия, в границите на които е възможно всичко; приказка, която може да се сравни само с два други могъщи мита: Пари и Бог.
Салман Рушди
Ние винаги трябва да излизаме от границите.
Арнолд Шварценегер
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
20
Следваща