Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Средство" - страница 8
Парите са общото средство за размяна. Това е нещото, за което се търгуват всички останали стоки, средствата за окончателно плащане на такива стоки на пазара.
Мъри Ротбард
Ако не разгледаме и не анализираме въпроса какво представлява истинският страх от Бога и какви са неговите разклонения, как ще го придобием и как ще избягаме от светската суета, която кара сърцата ни да го забравят? Няма ли да бъде забравено и изгубено, въпреки че осъзнаваме необходимостта от него? Любовта към Бога също – ако не положим усилия да я внедрим в сърцата си, като използваме всички средства, които ни насочват към нея, как ще съществува тя в нас?
Моше Хаим Луцато Рамхал
Всяко изследване е основано на сравнения и ползва средства за съпоставка.
Николай Кузански
Дали травмата ще бъде жестока и наказваща Горгона или средство за издигане до висините на трансформация и овладяване зависи от начина, по който подхождаме.
Питър Левин
Градинарството не е тривиално. Ако вярвате, че е така, разгледайте внимателно защо се чувствате така. Може да откриете, че тази нагласа ви е била наложена от средствата за масова информация и крещящата култура, която тя създава и поддържа. Факт е, че градинарството е точно обратното - то е или би трябвало да бъде централен, основен израз на човешкия живот.
Андрю Уейл
Вчера потърсихме телескопи достатъчно добри, за да видим всички планети. Днес търсим превозни средства, достатъчно добри, за да ги достигнем.
Робърт Кенеди
Важен е духът тук. Времето може да е дълго, превозното средство може да е странно или неочаквано. Но ако мечтата е близо до сърцето и въображението е приложено към това, което е под ръка, всичко е възможно.
Робърт Фулам
Това, което обичайно в човешкият език се нарича любов, е страст от съприкосновението на две личности, не само средство благодарение на което поколенията идват за земята. Тя също създава живот и в духовният свят. Тя се явява начин за преход от земята към небето, от материалните към духовните неща.
Ани Безант
Кучето е превозно средство, знаете; кучето е прозорец към майката природа и това е най-близкият вид, който имаме.
Сизар Милан
Светът се нуждае от друго превозно средство, за да накара хората да плащат в брой.
Сузи Орман
Съвременните моторни превозни средства са по-безопасни и по-надеждни от всякога - все пак повече от 1 милион души загиват при автомобилни катастрофи по света всяка година, а повече от 50 милиона са ранени. Защо? До голяма степен защото един опасен елемент в механиката на шофиране остава неусъвършенстван от прогреса: човешкото същество.
Том Чатфийлд
Логистиката включва средствата и механизмите, които изработват плановете на стратегията и тактиката. Стратегията решава къде да действа; логистика довежда войските до този момент.
Антоан-Анри Жомини
Заветна кауза и генерал, който вдъхва увереност от предишния успех, са мощно средство за наелектризиране на армия.
Антоан-Анри Жомини
Хората се делят на два вида: хора на словото и хора на действието. Първите говорят, вторите действат. Аз съм от двете групи. За мен няма средства, позволяващи ми да се изразя адекватно. Аз на никого не мога да обясня своите замисли. Аз не конкретизирам. Никога нямам време да размишлявам за тях. Аз работя през цялото време.
Антони Гауди
Филмът е средство с ясни линии и широки удари - което може да бъде фантастично - но в сравнение с тънкостите и нюансите на романа, той дори не се доближава.
Уилям Бойд
Самата цел често може да бъде средство за постигане на бъдещите цели.
Франц Брентано
Вярвам, че страхът е най-ефективното средство за унищожаване на душата на индивида - и душата на хората.
Ануар Садат
Теорията на портфейла, използвана от повечето финансови планиращи специалисти, препоръчва да диверсифицирате с баланс от акции и облигации и парични средства, подходящ за вашата толерантност към риска.
Хари Марковиц
Чувствам потребност за достигане на максимална интензивност с минимум средства.
Жоан Миро
Готвачите като цяло казват "да" на всеки проект, набиране на средства или дегустация, защото имат такъв щедър дух.
Чарли Тротър
Революцията просто означава голяма промяна, значителна промяна и така го определям - голяма промяна към по-добро, извършена чрез ненасилствени средства.
Аун Сан Су Чи
Всъщност целият човешки вид е застрашен от ядрени оръжия или чрез други средства за унищожаване на едро, които вероятно ще доведат до по-нататъшен напредък на науката.
Юзеф Ротблат
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
20
Следваща