Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Куче" - страница 2
Кучетата обичат приятелите си, а хапят враговете, за разлика от хората, които не са отдадени на чистата любов и винаги смесват любовта и омразата.
Зигмунд Фройд
Жените и котките винаги ще правят каквото си поискат, а мъжете и кучетата трябва да се отпуснат и да свикнат с идеята.
Робърт Хайнлайн
Ако и кучето не иска да дойде при вас, след като ви е видяло в лицето, трябва да се приберете в къщи и да инспектирате собствената си съвест.
Удроу Уилсън
Какво куче имам само! Любимият му кокал е в ръката ми.
Родни Дейнджърфийлд
Хората като цяло отглеждат по-грижливо конете и кучетата си, отколкото децата си.
Уилям Пен
Чудя се дали другите кучета мислят, че пуделите са членове на странна религиозна общност.
Рита Ръднър
Ненавиждам хората, които отглеждат кучета. Те са страхливци, които нямат кураж да хапят другите.
Аугуст Стриндберг
Искаш приятел във Вашингтон? Вземи си куче.
Хари С. Труман
Да питаш писател какво мисли за критиката, е като да питаш уличната лампа какво мисли за кучетата.
Кристофър Хемптън
Ако имам някакви вярвания за безсмъртието, това е, че определени кучета, които познавам, ще отидат на небето и много, много малко хора.
Джеймс Търбър
Кучето е така предано, че даже не можеш да вярваш в това, че човека заслужава такава любов.
Иля Илф
Бебетата и кучетата са най-добрите актьори в киното.
Чарли Чаплин
Където и да ходя, винаги съм следван от едно куче, наречено "Его".
Фридрих Ницше
Разбира се, че кучето е образец за вярност, но защо трябва да ни служи за пример? Нали кучето е вярно на човека, не на другите кучета.
Карл Краус
Кучето скача на коленете ви, защото ви обича, а котката - защото така и е по-топло.
Алфред Норт Уайтхед
Имам социална болест. Трябва да излизам навън всяка вечер. Ако някоя вечер си остана вкъщи, започвам да разказвам слухове на кучетата си.
Анди Уорхол
Аз съм интроверт... обичам да бъда себе си, да се разхождам навън, да правя дълга разходка с кучетата ми и да гледам дърветата, цветята, небето.
Одри Хепбърн
Всеки човек има своя отличителна миризма, по която могат да го познаят жена, деца, кучета. При тълпата е обща, винаги еднаква лоша миризма. Публика лишена от миризма.
Уистън Хю Одън
Колкото по-добре опознавам хората, толкова повече се чувствам че обичам кучетата.
Шарл дьо Гол
Котката е пълна тайна, като звяр; кучето е просто и наивно, като човек.
Карел Чапек
Малчуганите на две-тригодишна възраст са надарени с изключителна сила. Те могат да вдигнат куче с тегло два пъти колкото тяхното собствено и да го хвърлят във ваната.
Ерма Бомбек
Ако няма кучета на Небето, когато умра искам да отида там където са те.
Уил Роджърс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
20
Следваща