Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Куче" - страница 12
Често обвиняваме породата, но според мен не е породата, а собственикът. Собственикът трябва да бъде водачът на глутницата и да осигури упражнения, дисциплина и след това обич. Ако направите това, ще имате мило, любящо и уравновесено куче - без значение от каква порода!
Сизар Милан
Помислете за способността на кучето да прощава. Това за мен е любов.
Сизар Милан
Да имаме домашни любимци може да ни научи на много неща. За децата те често са първият им урок по отговорност и да бъдеш отговорен за благосъстоянието на друго живо същество всъщност е чудесно за всеки, дете или възрастен. Това учи на съпричастност, последователност и много повече - особено ако този домашен любимец е куче.
Сизар Милан
Кучетата търсят внимание от вас. Но като им обръщате това внимание, когато го искат, вие подсилвате лошото, хиперактивното или тревожното поведение, което се опитвате да избегнете. Практикувайте - без докосване, без говорене, без зрителен контакт - и вижте как се справяте. Може да се изненадате колко бързо кучето се установява и гледа на вас като на свой водач на глутницата за посока.
Сизар Милан
Малките кучета хапят повече от големите, но им се разминава.
Сизар Милан
Не породата прави добър спътник. Всички кучета са страхотни компаньони.
Сизар Милан
Кучетата са се озовали в странно затруднение, живеейки с хора. В дивата природа кучетата не се нуждаят от хора, за да постигнат баланс. Те имат водач на глутница, работят за храна и пътуват с глутницата. Когато ги доведем в нашия свят, трябва да им помогнем да постигнат баланс, като задоволят нуждите си, както природата е предвидила. Това изисква упражнения и дисциплина преди привързаност и винаги поддържане на спокойствието, настоятелно лидерство на глутницата.
Сизар Милан
Дайте на кучето си нещо за вършене, преди да споделите храна, вода, играчки или обич. По този начин кучето печели лакомството си. Например, накарайте го да изпълни командата "седни" или "долу".
Сизар Милан
Занимавам се с неразбрани аспекти на животинското поведение като тревожност и агресия. Уча хората как да уважават различните видове и да оставят кучето да си остане куче.
Сизар Милан
Можете също така да нараните куче, ако е несигурно, ако кучето е нервно и след това се опитате да го погалите, можете да го направите още по-нервно. Не само агресивните кучета могат да пострадат. Освен това можете да нараните кучетата. Работи и в двете посоки.
Сизар Милан
Голяма грешка е, когато енциклопедиите казват "лоялен" – това куче, тази порода има тази способност да бъде лоялен, да бъде куче за един човек. Не съм съгласен с това. Мисля, че всички кучета са честни, всички имат почтеност, всички кучета са лоялни и всички те са способни да те обичат. Не идва от породата. Идва от кучето.
Сизар Милан
Кучетата ми бяха моите най-верни приятели и постоянни спътници.
Сизар Милан
Мисля, че всички се свързваме най-много с кучетата, защото те са товарни животни. Знам, че котките са малко сдържани за мен, въпреки че не бих се противопоставил напълно да доведа една в нашата глутница, ако можех да намеря подходящия партньор, който да се разбира с моите кучета.
Сизар Милан
Има случаи, когато кучето не е съвместимо с къщата. Има хора, които нямат сили. Има хора, които нямат силата на волята, които не са активни в света на упражненията и имат тип кучета, които изискват много упражнения, така че кучето не е съвместимо с тази среда. Когато извадя кучето от тази среда, кучето се променя.
Сизар Милан
За кучето е по-трудно да живее без правила, защото то не знае какво се очаква от него. Това е умът, тялото, сърцето, не само сърцето. Любовта не е достатъчна.
Сизар Милан
Най-голямата грешка, която хората правят, е да приемат, че техните кучета мислят като малки човечета и че могат да преговарят с тях за поведение, но това не работи по този начин.
Сизар Милан
Кучетата в Америка получават повече обич от жените в повечето страни от Третия свят.
Сизар Милан
Породата е сред най-маловажните неща за едно куче. По-важно е да намерите куче със съвместима енергия и нужди, което ще се впише в начина ви на живот.
Сизар Милан
Кучетата на бездомните са по-осведомени от кучетата в Бевърли Хилс. Защо? Защото те изследват, вървят напред, преминават през възходите и паденията в живота. Куче в богата среда, няма падения, освен това, което живее.
Сизар Милан
На разходка се уверете, че кучето ви не е пред вас и не ви дърпа по улицата. Вместо това дръжте кучето си отстрани или зад вас. Това също ще демонстрира на вашето куче, че вие сте алфа фигурата.
Сизар Милан
Много пъти в парковете големите и малките кучета се разделят. Това създава обратното на социалното. Понякога кучетата тичат напред-напред с ограда, която ги разделя, така че това е битка с ограда със социално взаимодействие.
Сизар Милан
Идеологиите, като кучетата, остават точно пред вратата на отшелниците.
Силвен Тесон
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
20
Следваща