Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Куче"
Трудностите приличат на кучето: те хапят само тези, които не са свикнали с тях...
Антистен
Ако хората обичаха така предано като кучетата, светът би станал едно прекрасно място.
Джеймс Дъглас
Страхливото куче по-силно лае, отколкото хапе.
Квинт Курций Руф
Харесвам прасетата. Кучетата гледат на нас отдолу-нагоре. Котките гледат на нас отгоре-надолу. Само прасетата гледат на нас като на равни.
Уинстън Чърчил
Кокалът, подхвърлен на кучето, не е милосърдие. Милосърдие е, ако споделите кокала с кучето, когато сте гладни колкото него.
Джек Лондон
Котка: малък лъв, който обича мишки, ненавижда кучета и покровителства хора.
Оливър Херфорд
Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен, то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека.
Марк Твен
Това, което има значение, не е големината на кучето в битката, а големината на битката в кучето.
Дуайт Айзенхауер
Аз винаги галя кучето със своята лява ръка, понеже ако то ме ухапи, аз все още ще имам дясната ми ръка, за да рисувам.
Хуан Грис
Извън кучето книгата е най-добрият приятел на човека. Вътре в кучето е твърде тъмно, за да се чете.
Граучо Маркс
Когато между кучето и котката възникне дружба, това не е нищо друго, освен сговор срещу готвача.
Стефан Цвайг
Всеки човек е мъдър, когато е нападнат от бясно куче; по-малко, когато са преследвани от луда жена; само най-мъдрите оцеляват, когато са нападнати от луда идея.
Робъртсън Дейвис
Кучетата не са целият ни живот, но те правят живота ни цял.
Роджър Карас
В Индия, ако сте от елита, кучетата са изключително важни. Породата на кучето показва вашето богатство, че сте западни. Готвачът, друго човешко същество, е на много по-ниско ниво от вашето куче. Виждате това през цялото време.
Киран Десаи
Никой не оценява гениалността на вашите разговори така, както кучето ви.
Кристофър Морли
Вратата е нещо, на което кучето е постоянно от грешната страна.
Огдън Наш
Тежко е да съхраниш брака. Жена ми целува кучето по устата, а даже ни не пие от моята чаша.
Родни Дейнджърфийлд
Дипломатичността е изкуството да повтаряте: "Добро куче", докато не намерите пръчка.
Уил Роджърс
Опознайте себе си. Не приемайте възхищението на вашето куче като несъмнено доказателство за това колко сте чудесни.
Ан Ландърс
Хората са като кучета, не като богове - колкото си по-малко откачен, толкова повече те хапят - но откачи и никога няма да бъдеш ухапан. Кучетата не се впечатляват от смирение и съжаление.
Джак Керуак
Всяко куче трябва да си има своя ден.
Джонатан Суифт
Ако кучето е най-добрият приятел на човека, то това куче има проблем.
Едуард Аби
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
20
Следваща