Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нощ" - страница 2
Поезията не е израз на партийната линия. Това е онова време на нощта, да лежиш в леглото, да мислиш какво наистина мислиш, да направиш личният свят публичен, това прави поетът.
Алън Гинсбърг
Ден без слънце е, нали знаете, нощ.
Стив Мартин
Съществува ничия земя между секса и любовта, но това се променя през нощта.
Норман Мейлър
Можете ли да си представите жена, която ще остави любимия си да и разказва приказки 1001 нощ?
Станислав Йежи Лец
Джазът е единствената музика, в която една и съща нота може да се изпълнява вечер след нощ, но всеки път по различен начин.
Орнет Колман
Това е Великият театър на живота. Входът е безплатен, но данъкът е смъртоносен. Идваш, когато можеш, и си тръгваш, когато трябва. Шоуто е непрекъснато. Лека нощ.
Робъртсън Дейвис
Ако вярвам в нещо, това е в тъмната нощ на душата. Страхът е моята религия, а мистерията е нейната църква.
Чарлз Симик
Какво е това съдба? Когато на един коловоз един срещу друг се движат два влака. Носят се летейки с огромна скорост през нощта, не подозирайки, че е възможно катастрофа. И все пак те не се сблъскват. Защо? Очевидно не е съдба!
Юрий Никулин
Наистина ли мислите, че когато лежите сам в леглото през нощта, мисълта, че половината свят ви обича, може да ви утеши? Половината свят е нищо.
Брижит Бардо
По-добре да стана създание на нощта отколкото да бъда старец.
Джерард Уей
Искрените приятели на този свят са като корабни светлини в най-бурните нощи.
Джото
Това е най-добрата нощ в живота ми. И ще се подобри.
Кари Ъндърууд
Когато сте дете, най-важното е да можете да живеете комфортно. Искате да сте сигурни, че луната изгрява през нощта, а слънцето изгрява сутрин и татко се прибира от работа.
Кийгън-Майкъл Кий
Нещата са такива, каквито са. Поглеждайки към Вселената през нощта, ние не правим сравнения между правилни и грешни звезди, нито между добре и лошо подредени съзвездия.
Алън Уотс
Ядосана съм, че мозъка ми беше изгладнял и че седях и треперех в леглото си през нощта, вместо да танцувам или да чета поезия, или да ям сладолед или да целувам момче...
Лори Халсе Андерсен
Чух един вик през нощта и чух един смях след това. Ако не мога да забравя това, няма да мога да заспя отново.
М. Р. Джеймс
Постепенно магията на острова се спуска над нас, леко и полепващо като цветен прашец. Всеки ден имаше своето спокойствие и безвремие, и ти се приисква никога да не свърши. Тъмната кожа на нощта се отлепва и нас ни очаква нов ден – бляскав и цветен – като детска рисунка и със същия оттенък на нереалност.
Джералд Даръл
...Аз обичах прекалено много неща, поради което непрекъснато се обърквах, увисвах без опора в празнотата, тичах подир една падаща звезда, подир друга, подир трета, докато сам тупнах на земята. Това е нощта, това прави тя от теб. Никому не можех да предложа нищо повече от собствения си хаос.
Джак Керуак
Искам да си запазя сънищата, дори лошите, защото без тях оставам без нищо цяла нощ.
Джоузеф Хелър
Кой каза, че нощите са за спане?
Мерилин Монро
Ако човек ден и нощ мисли за смъртта, той би станал Уди Алън.
Рей Бредбъри
Хвани ме за ръка и ме преведи през тази нощ. За да не чувствам, че съм сам.
Рей Бредбъри
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
20
Следваща