Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мислене" - страница 7
Човек с определен характер и цел, който разбира нашия начин на мислене, със сигурност ще упражни власт над нас. Не може напълно да му се противопостави; защото, ако той ни разбира, той може да ни накара да го разберем чрез думата, погледа или друг символ.
Чарлз Кули
Само много малък процент от творческото мислене в крайна сметка се свързва с по-широка аудитория и дори тогава всеки успех е доста непредсказуем.
Шон Тан
Винаги съм чувствал връзка с деца, които ходят на църква. Мисля, че по същество съм религиозно ориентиран и религиозно мислещ човек. За мен е много лесно да общувам с хора, които имат същото основание, същия речник или начин на мислене и изразяване.
Аяд Актар
Студената война свърши, но мисленето за студената война оцеля.
Юзеф Ротблат
Затова моля ядрените сили да се откажат от остарялото мислене на периода на Студената война и да хвърлят нов поглед. Преди всичко, апелирам към тях да имат предвид дългосрочната заплаха, която ядрените оръжия представляват за човечеството, и да започнат действия за тяхното премахване.
Юзеф Ротблат
Повечето от нас не спират да обмислят своите благословии; по-скоро прекарваме деня само в мислене за проблемите си. Но тъй като трябва да си жив, за да имаш проблеми, бъди благодарен за възможността да ги имаш.
Бърни С. Сийгъл
Математиката е най-краткият път към самостоятелното мислене.
Вениамин Каверин
Разбрах, че в музиката има интелектуално съдържание, един вид мислене, което никога няма да мога да чуя.
Гарт Грийнуел
Важното сега са характеристиките на дясното полукълбо на мозъка: артистичност, съпричастност, изобретателност, мислене с голяма картина. Тези умения са станали първи сред равни в цяла гама от бизнес области.
Даниъл Пинк
Вие имате значителна сила да създавате самопомагащи си мисли, чувства и действия, както и да създавате самоунищожителни поведения. Имате способността, ако я използвате, да изберете здравословно вместо нездравословно мислене, чувства и действия.
Албърт Елис
Бях прекарала години в мислене за едно, докато правех друго. Всъщност се гордеех, че мога да правя две неща едновременно.
Джейн Смайли
Важно е да казвате истината по всяко време. Това ще намали болката в живота. Лъжата изкривява реалността. Всички форми на изкривено мислене трябва да бъдат коригирани.
Джон Брадшоу
Информираността не е същото като мисълта. Той се намира отвъд мисленето, въпреки че използва мисленето, като почита неговата стойност и мощ. Осъзнаването е по-скоро като съд, който може да задържи и да задържи нашето мислене, като ни помага да виждаме и познаваме мислите си като мисли, а не да ги хванем в действителност.
Джон Кабат-Зин
Мисля, че музиката е инструмент. Той може да създаде първоначалните мисловни модели, които могат да променят мисленето на хората.
Джон Колтрейн
Трябва да позволим на Божието Слово да се изправи срещу нас, да наруши сигурността ни, да подкопае самодоволството ни и да отхвърли нашите модели на мислене и поведение.
Джон Стот
В позитивното мислене има огромна сила. Когато очаквате най-доброто, буквално създавате мисловно поле, което магнетизира това, което желаете. Подобното привлича подобно.
Дъглас Блок
Друг преамбюл на доказателството за безкрайност на Бог се явява тъждеството на Неговата същност и Неговото мислене и воля.
Дънс Скот
Като изброяваме тези тенденции, създаващи нов свят, не трябва да забравяме развитието на религиозното или духовното мислене и усещането на човечеството, където също чувстваме силна обединяваща тенденция.
Емили Грийн Болч
Краят идва, когато вече не си говорим със себе си. Това е краят на истинското мислене и началото на окончателната самота.
Ерик Хофер
Като любовник, който прекарва цялото си време в мислене за далечната си любов, Бог мислеше за мен от преди да се родя, за цяла вечност.
Ернесто Карденал
Някой ден всички ще бъдем свободни. Расовата омраза ще изчезне; гражданството ще бъде важно, но човечеството като цяло много повече. Границите и териториите ще заемат полагащото им се място в мисленето на човека, но добрата воля и международното разбирателство ще имат по-голямо значение. Религиозните различия и сектантските антипатии в крайна сметка трябва да изчезнат...
Алис А. Бейли
Може би е достатъчно самото изучаване на историята в целия й нюанс и неяснота. Но няма държава, свободна от необходимостта да се търсят нови начини за четене на миналото като вдъхновяващ начин за мислене за всичко останало, включително настоящето.
Колм Тойбин
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
20
Следваща