Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мислене" - страница 6
Времето далеч от мисленето за нещо е също толкова ценно – може би дори повече – отколкото директното мислене за това.
Марк Гугенхайм
Когато предприемачите говорят за своя успех, те рядко говорят за късмет. Мисля, че това е така, защото повечето от тях смятат, че концепцията очернява упоритата работа и интелигентното мислене, които влагат в своите проекти. Но късметът е огромна част от всеки успешен бизнес.
Марк Рандолф
Всеки преход, който е достатъчно сериозен, за да промени вашата дефиниция за себе си, ще изисква не само малки корекции в начина ви на живот и мислене, но и пълна метаморфоза.
Марта Бек
Позитивното мислене е схващането, че ако мислите добри мисли, нещата ще се получат добре. Оптимизмът е усещането да мислиш, че нещата ще бъдат наред и да бъдеш обнадежден.
Мартин Селигман
Ако не можете да промените много аспекти на работата си, трябва да промените мисленето си - да се научите да преставате да мислите за работата си като за скучна или тъпа; гледане на чашата като наполовина пълна, а не наполовина празна; намиране на положителните страни във вашата ежедневна работа и кариера.
Найджъл Къмбърланд
Вярно е, че много от проблемите, с които се занимават професионалните философи, изискват доста високо ниво на абстрактно мислене. Същото обаче важи и за почти всяко интелектуално занимание: философията не се различава в това отношение от физиката, литературната критика, компютърното програмиране, геологията, математиката или историята.
Найджъл Уорбъртън
Философията е активност: тя е начин на мислене по определени видове въпроси.
Найджъл Уорбъртън
Мисля, че това, което книгата направи в допълнение към практическата си употреба, е, че ни даде по-внимателен начин на мислене.
Николас Кар
Ние в Америка имаме всичко, от което се нуждаем, освен най-важното нещо за всички времена за мислене и навика да мислим.
Норман Казънс
Късметът не е магическа способност или дар от боговете. Вместо това е начин на мислене и поведение.
Ричард Уайзман
Самото мисленето за твоя смях ми дава кураж...
Розамънд Лъптън
Философията на свободата трябва да изхожда от опита на мисленето, защото именно чрез този опит на мислене човек открива собственото си Аз, намира своите носения като независима личност.
Рудолф Щайнер
Документът е може би 5 процента емпирична информация и 95 процента спекулации, някои от които вероятно опетнени от пожелателно мислене.
Саймън Кузнец
След като вашето мислене се промени, всичко отвън ще се промени заедно с него.
Стив Мараболи
Щастието има общо с вашето мислене, а не с извънредни обстоятелства.
Стив Мараболи
Антилибералите безкрайно хулят враговете си за инструментално мислене. Но те не обясняват ясно злото от производството на по-добри стоки на по-ниска цена.
Стивън Холмс
Мисленето е тежка работа, поради което не виждате много хора да го правят.
Сю Графтън
Ученето на езици заслужава специално внимание. Това е най-доброто нещо, което можете да направите, за да усъвършенствате ясното мислене.
Тим Ферис
Открих чрез по-дълбоко дишане, навлизане в студа, мислене за това, справяне с него; получаването на убеждението, че способността ми да дишам по-дълбоко е свързване с тялото ми.
Уим Хоф
Има опасност в мисленето, че радостта е въпрос на местоположение. Ако не можем да намерим радост там, където се намираме, вероятно няма да я намерим никъде.
Филип Шелби
Демокрацията очевидно е нещо, от което не искаме да се отказваме, но създава хаос. Това означава, че човекът в съседство може да прави каквото си иска и това създава сблъсък на мисленето. В градовете това означава, че хората строят каквото си искат.
Франк Гери
Няма принципна разлика в начините на мислене на първобитния и цивилизован човек. Тясна връзка между расата и личността никога не е установена.
Франц Боас
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
20
Следваща