Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мислене" - страница 4
Всички проблеми на света биха могли да бъдат уредени лесно, ако мъжете бяха готови да мислят. Бедата е, че мъжете много често прибягват до всякакви устройства, за да не мислят, защото мисленето е толкова тежка работа.
Томас Дж. Уотсън
Не съм нито горчив, нито циничен, но искам да има по-малка незрялост в политическото мислене.
Франклин Делано Рузвелт
Изобщо няма морал за технологиите. Технологията разширява нашите начини за мислене на нещата, разширява нашите начини за правене на неща. Ако сме лоши хора, ние използваме технологията за лоши цели и ако сме добри хора, ние я използваме за добри цели.
Хърбърт Саймън
Освен ако способността за мислене не е придружена от способност за действие, превъзхождащият ум съществува при мъчения.
Чарлз Кули
Правенето на добро е проста и универсална визия. Визия, към която всеки един от нас може да се присъедини и да допринесе за нейното реализиране. Визия, основана на вярата, че чрез правене на добри дела, позитивно мислене и утвърдителен избор на думи, чувства и действия, можем да подобрим доброто в света.
Шари Арисон
Работя осем часа на ден, но не пиша през цялото това време. Мисля, редактирам, гледам нещо нагоре. Мисленето е това, което правя много.
Барбара Т. Бредфорд
Избягването на климатичния срив ще изисква катедрално мислене. Трябва да положим основата, докато може да не знаем точно как да изградим тавана.
Грета Тунберг
По различни причини винаги съм се чувствал аутсайдер. Не знам как да се класифицирам в икономиката. Аз съм самотник. Не обичам груповото мислене, което, ако не друго, стана по-важно в икономиката. Освен това голяма част от ценностите, които притежавам, не са основните ценности в професията.
Джеймс Хекман
Хората може би са единствените същества на Земята, които прекарват значително време в мислене над факта, че някой ден животът им ще приключи.
Джоан Д. Виндж
От сянката на абстрактния човек, който мисли за удоволствието от мисленето, изплува органичният човек, който мисли поради жизненоважен дисбаланс и който е извън науката и изкуството.
Емил Чоран
Понятието "система" придоби централно значение в съвременната наука, обществото и живота. В много области на усилията се подчертава необходимостта от "системен подход" или "системно мислене", възникват нови професии, наречени "системно инженерство", "системен анализ" и други подобни, и не може да има съмнение, че това тази концепция бележи истинско, необходимо и последващо развитие в науката и светогледа.
Ервин Ласло
Свободата на мисленето е неотменно право на всеки.
Жозеф Ернест Ренан
Хакерското мислене всъщност не вижда какво се случва от другата страна, на жертвата.
Кевин Митник
Наясно съм с промените, които постепенно се случват в моя собствен дизайн като част от моето мислене по този въпрос.
Кензо Танге
Милитаризмът е основно начин на мислене, определена интерпретация на функцията на държавата; този начин на мислене се разкрива освен това от външните му форми: от въоръжение и държавна организация.
Кристиан Лоус Ланге
Навикът и логическото мислене убиват фантазията.
Лев Шестов
Как всички религиозни по тип съобщества, още на прага на църквата изисква от вярващия пълно отказване от самостоятелното мислене.
Леонид Леонов
Ранното очарование с висша математика на университетско ниво прерасна в спекулативно мислене, което може да даде основа за справяне с икономически въпроси.
Лорънс Клайн
Преди всичко творческото мислене е това, което стои в основата на откритията. Трябва да се осмеляваш да мислиш различно, да виждаш нещата от различни страни, за да достигаш по-често до случайна нова идея. Трябва да разработваш дори най-глупавите си идеи и ако правиш това системно, винаги ще се получава нещо полезно.
Симон ван дер Меер
Под нарцисизъм се разбира прекъсването на автентичния интерес към външния свят, но за сметка на интензивната преданост към себе си, към собствената група, клан, религия, нация, раса и други- със серия изопачавания на рационалното мислене. В основата си нуждата от нарцистично удовлетворение произхожда от необходимостта да се компенсира материалната и културна липса.
Ерих Фром
Знам, че отново излязох победител в края на шейсетте. Знам, че бях предопределен за големи неща. Хората ще кажат, че този начин на мислене въобще не е скромен. Съгласен съм. Скромността не е дума, която се отнася по някакъв начин за мен. И се надявам да не бъде никога.
Арнолд Шварценегер
През тийнейджърските си години се бунтувах срещу мисленето на хората в Исландия, че чужденците са зли и че ако не носиш вълнена шапка и не ядеш овце, предаваш националното си наследство.
Бьорк
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
20
Следваща