Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мислене" - страница 2
Теоремите често ни казват сложни истини за простите неща, но рядко ни казват прости истини за сложните. Да вярвам в противното е пожелателно мислене или "математика завист".
Марвин Мински
Доколкото отговарят на дадената реалност, мисленето и поведението изразяват фалшиво съзнание, отговаряйки и допринасяйки за запазването на фалшив ред на фактите. И това фалшиво съзнание се е въплътило в преобладаващия технически апарат, който на свой ред го възпроизвежда.
Херберт Маркузе
Разумът ... противоречи на установения ред на хората и нещата от името на съществуващите обществени сили, които разкриват ирационалния характер на този ред, защото "рационалното" е начин на мислене и действие, който е насочен към намаляване на невежеството, разрушението, бруталността и потисничеството.
Херберт Маркузе
Разбира се, нашите неуспехи са следствие от много фактори, но вероятно един от най-важните е фактът, че обществото оперира на теорията, че специализацията е ключът към успеха, не осъзнавайки, че специализацията пречи на цялостното мислене.
Бъкминстър Фулър
Отрицателните модели на мислене могат да бъдат изключително измамни и убедителни и промяната рядко е лесна. Но с търпение и упоритост, вярвам, че почти всички индивиди, страдащи от депресия, могат да се подобрят и да изпитат чувство на радост и самочувствие отново.
Дейвид Бърнс
Наблюдаване без оценяване е висша форма на мислене.
Джиду Кришнамурти
Напредък е невъзможен без промяна, и онези, които не са способни да променят мисленето си не, могат да променят нищо.
Джордж Бърнард Шоу
Латералното мислене... е процесът на използване на информация за създаване на творчество и прозрение за преструктуриране. Латералното мислене може да се учи, практикува и използва. В него е възможно да се придобият умения, точно както е възможно да се придобият умения по математика.
Едуард де Боно
Концепцията за логическо мислене е подбор и това се осъществява от процесите на приемане и отхвърляне. Отхвърлянето е в основата на логическото мислене.
Едуард де Боно
За да променим начина си на мислене, е необходимо да претърпим дълбоки вътрешни промени и да станем свидетели на дълбоки външни промени, особено при изпълнение на нашите задължения и задължения към обществото.
Ернесто Че Гевара
Не мислите трябва да се учат, а мисленето.
Имануел Кант
Аз не решавам проблеми. Оправям си мисленето. Тогава проблемите се оправят от само себе си.
Луиз Хей
Никой проблем не може да устои на атаките на постоянното мислене.
Волтер
Шестдесет минути мислене по даден проблем са достатъчни да се объркате и да се почувствате нещастни.
Джеймс Търбър
Обучаващи се организации, в които хората непрекъснато разширяват капацитета си да постигат резултатите, които наистина желаят, където се възпитават нови и експанзивни модели на мислене, където колективният стремеж е освободен и където хората непрекъснато се учат как да учат заедно.
Питър Сендж
По своята същност науката и логическото мислене никога не са в състояние да преценят какво е възможно и кое не. Тяхната единствена цел е да обяснят какво е записано от опит и наблюдение.
Рудолф Щайнер
Точността на наблюдението е еквивалент на точността на мисленето.
Уолъс Стивънс
Кураж е необходим не само за смелите дела, но също така и за продуктивните дейности и мислене.
Адолф Дистервег
За мен мисля, че най-големите постижения на науката са да позволят на човечеството да осъзнае, че нашият свят е разбираем. Чрез науката, рационалното мислене можем да разберем как работи Вселената.
Джим Ал-Халили
Работейки без почивка, нямаш време за мислене за смъртта.
Енцо Ферари
Вярвам, че приетият модел на капитализъм, който изисква безкраен растеж, заслужава вината за унищожаването на природата и трябва да бъде изместен. В противен случай се опитвам да работя с тези компании и да им помогна да променят начина си на мислене за нашите ресурси.
Ивон Шуинар
Кой съм аз? Субект и обект в едно - съзерцаване и обмисляне, мислене и мисли. И двете трябва да ставам това, което съм.
Йохан Готлиб Фихте
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
20
Следваща