Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възраст" - страница 4
Децата порастват твърде бързо. Трябва да го забравите. Забравете възрастта. Тогава всичко ще бъде по-добре, отколкото е.
Джеймс Матю Бари
Възрастта е само число. Тя е абсолютно неуместна, освен ако, естествено, не сте бутилка вино.
Джоан Колинс
Той не пиеше, не пушеше, не караше колело, живееше икономично, събираше всяка стотинка и умря в цветуща възраст, обкръжен от алчни роднини. Това беше голям урок за мен.
Джон Баримор
Никой не очаква да се довери на тялото си прекалено много след петдесетгодишна възраст.
Александър Хамилтън
Възрастта не носи автоматически мъдрост. Може да донесе знания. Но мъдростта не е крем, с който да можеш да се намажеш вечер, а на утрото да станеш по-мъдър.
Жана Моро
Заслугата за напредъка на науката винаги се дължи на отделни хора и никога на възрастта.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Не се бойте да порастнете: във всяка възраст си има своя прелест. Отминалите години не са само трудности и загуби, а преди всичко опит, мъдрост, чувство за хумор, спокоен и трезв поглед на всичко произтекло в живота.
Катрин Деньов
Не скривайте възрастта си, понеже ще ти дадат повече.
Константин Мелихан
Трябва да има закон срещу принуждаването на децата да изнасят представления от най-ранна възраст. Децата трябва да имат прекрасно детство. Те не трябва да носят прекалена отговорност.
Мария Калас
За хората в напреднала възраст е трудно да запомнят, че трябва да умрат. Най-добре е да формирате навика, докато сте млади.
Мюриъл Спарк
Достигнах възрастта, в която синини се образуват от неуспехи отвътре, а не от инциденти отвън.
Никол Краус
Малкото момче, което гледах да хвърля камъчета в празния фонтан, не беше твърде старо, за да се катери по дърветата. Може да се каже, че е имал твърде много мъдрост за възрастта си. Вероятно е вярвал, че не е създаден за този свят. Исках да му кажа: Ако не ти, кой?
Никол Краус
С напредване на възрастта се научих да слушам хората, вместо да ги обвинявам в неща.
По Бронсън
През 1890 г. почти всички умират на работа и ако са живели достатъчно дълго, за да не умрат от работата, средната възраст за пенсиониране е била 85 години.
Робърт Фогел
Страхотната книга за вас е книгата, която има да ви каже най-много в момента, в който четете. Нямам предвид книгата, която е най-поучителна, а книгата, която храни духа ви. И това зависи от вашата възраст, вашия опит, вашите психологически и духовни нужди.
Робъртсън Дейвис
Възрастта са просто цифри, а не състояние на ума или причина за някакво определено поведение.
Сесилия Ахърн
Средната възраст е онова объркващо време на живот, когато чуваме два гласа, които ни говорят, един казва: "Защо не?" а другият: "Защо да се притеснявам?"
Сидни Харис
Бях малко момче, когато срещнах сюрреалистите и дадаистите. Възхищавах им се и те ме научиха на това: да се възхищавам. Възхищението е много важно. Хората, които не могат да се възхищават на другите, губят важна част от душата си. Душата ми се разви от много ранна възраст чрез срещи с възхитени хора.
Стефан Хесел
Децата на възраст между пет и десет години са още по-променливи. Те ще варират от много високо функциониращи, способни да вършат нормална училищна работа, до невербални, които имат всякакви неврологични проблеми.
Темпъл Грандин
Когато преживееш тежка загуба на близък човек в млада възраст, изведнъж осъзнаваш, че животът е несправедлив и нечестен, че ще се случат лоши неща и трябва да вземеш това предвид.
Уилям Бойд
Когато бях на твоята възраст, телевизията се наричаше книги.
Уилям Голдман
Има нещо във възрастта, което винаги, дори и въпреки собствената си независимост, трябва да бъде почитаемо, трябва да създава уважение и да бъдеш третиран зле, за мен е по-лошо, по-жестоко и по-зло от всичко на земята.
Фани Бърни
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
20
Следваща